Jatka tarinaa -kampanja kutsuu rakentamaan yhteistä tarinoiden maailmaa

Julkaistu:

Aihe:

Kampanja käynnistyy Kansallismuseossa Kalevalanpäivän aattona 27.2. klo 16‒19.30 järjestettävässä Jatka tarinaa -tapahtumassa, jossa tarinapajat täyttävät museon. Pajoissa tarinoidaan niin rakkaudesta, perheestä, esineistä, taidoista kuin noloista tilanteista – koko ihmiselämän kirjosta. Avajaisia klo 17 tähdittää supersuosioon noussut nuori laulajaduo Ida Paul & Kalle Lindroth. Tarinoita eri tavoin avaavat tarinankertoja Wilson Kirwa, äänelläitkijä Emmi Kuittinen sekä Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosaston lahjakkaat nuoret moniäänisellä ja -kielisellä teoksellaan.

Jatka tarinaa -kampanjan avulla innostetaan toimijoita järjestämään tarinapajoja ympäri Suomen. Avuksi on luotu työkalupakki opastusvideoineen, joiden avulla tarinapaja on helppo järjestää esimerkiksi Kalevalanpäivänä tai myöhemmin keväällä. Inspiraatiota voi hakea myös Kansallismuseon lukuisista tarinapajoista. Mukaan kampanjaan voi liittyä sosiaalisessa mediassa käyttämällä aihetunnisteita #jatkatarinaa #eläväperintö.

Luvassa on myös tarinapajoja tukevat 28.2. livestriimatut opastukset Kansallismuseon aarteiden äärelle Kalevalan näkökulmasta. Kansallismuseo tuottaa kaksi 30 minuutin opastusta torstaina 28.2. klo 10 ja 14, jonka jälkeen striimit ovat katsottavissa Kansallismuseon YouTube-kanavalla maaliskuun loppuun saakka.   

Tapahtuman järjestävät Museovirasto ja Kansallismuseo yhdessä elävän perinnön suullisen ringin toimijoiden kanssa. Tapahtuma toteutetaan osana Unescon yleissopimusta aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.