• Ymparisto.fi -sivustolta löytyy myös tiedot pohjaveden korkeudesta.

SYKEn vesitilannekatsauksen julkaiseminen on päättynyt

SYKEn kuukausittain ilmestyvän vesitilannekatsauksen julkaiseminen päättyi tammikuun alussa. Tilannetietoa on jatkossa saatavilla useista kanavista. Tuorein tieto löytyy Vesitilanne ja ennusteet -sivulta sekä sen alasivuilta mm. lumitilanne, jäätilanne. Poikkeuksellisista tilanteista SYKE julkaisee tiedotteen, Twitter-viestin ja Facebook-päivityksen.

Vesitilanteesta kiinnostuneiden kannattaa tilata SYKEn tiedotteet tiedotepalvelusta. Tiedote julkaistaan tyypillisesti silloin, kun tilanne poikkeaa selvästi tavanomaisesta, on normaalia riskialttiimpi tai herättää normaalia enemmän keskustelua esim. mediassa.

Myös erillisiä tilannekuvauksia päivitetään edelleen verkossa. Ne löytyvät www.ymparisto.fi/vesitilanne -sivun alavalikosta: sadanta, lumi, jäänpaksuus, roudan syvyys, vesistöjen vedenkorkeus ja virtaama, vesistöennusteet ja varoitukset, pohjaveden korkeus ja veden lämpötila.

Tietyiltä havaintoasemilta julkaistaan tilastotietoja automaattisesti kuukauden vaihteen jälkeen Hydrologiset kuukausitilastot -sivulla. Tarkempia maakuntakohtaisia tietoja vesitilanteesta saa lisäksi ELY-keskuksista.

Seurantatietoa Twitterissä ja Facebookissa

Vesitilannetta voi seurata myös Twitterissä ja Facebookissa. Twiittaamme #vesitilanne-hashtagilla SYKEn hydrologien @Pinnanalta-tililtä sekä @SYKEinfo-tililtä ja SYKEn Facebook-sivulla.

Erityisesti Twitter-seurannassa kannattaa hyödyntää esim. seuraavia asiasanoja eli hashtageja: #vesitilanne, #tulva, #tulvat, #tulvakeskus, #jäänpaksuus, #lumitilanne, #lumikuorma, #pohjavesi, #routa ja #vedenlämpötila.

Jaa juttu: