Vimpeliin toinen sähköautojen latauspiste

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Käyttöön oton aikataulu riippuu yhteistyökumppani Liikennevirta Oy:sta, joka tuottaa palvelun nettisovelluksen ja maksuliikenteen osalta.

–Sähköautoilu on tulevaisuutta. Sähköautot lisääntyvät kaiken aikaa, kun autojen valmistajat lisäävät niiden tuotantoa. Paikallisena sähköyhtiönä haluamme olla parantamassa paikallisia palveluita, totesi Vimpelin Voima Oy:n toimitusjohtaja Janne Kangasaho.

–Emme tee tätä bisnesmielessä.

Hän kertoi, että paikka valikoitui nykyiseen sijaintiinsa, kun mietittiin, mikä alue keskustassa olisi hyvä sähkön saannin, näkyvyyden ja mahdollisen asiakasvirran kannalta. Kunta antoi tilan latauspisteen käyttöön juuri siitä syystä, että pisteet ovat tulevaisuudessa osa kuntalaisten tärkeitä palveluita, totesi vt. kunnanjohtaja Seija Kinnunen.

Kunnan kanssa solmitun yhteistyösopimuksen mukaan Voima vastaa latauspisteen asentamisesta ja palveluista sekä kustannuksista ja on oikeutettu palveluista saatuihin tuloihin, yhdessä palveluntarjoajan kanssa, joka on sopimushetkellä Liikennevirta Oy. Sopimus on voimassa vuoteen 2028 saakka ja Vimpelin Voima Oy:llä on oikeus siirtää latauspisteen hallinta tai omistus kolmannelle osapuolelle.

LATAUSPISTE on Vimpelissä toinen laatuaan. Osuuspankin pihassa sijaitsevalta Fortumin latauspisteeltä on menopeleihin saanut virtaa jo noin vuoden ajan.

Valtio pyrkii lisäämään sähköautojen määrää. Julkisten latauspisteiden perustamiseen on mahdollista saada tukea ja uuden sähköauton hankintaa tuetaan 2 000 eurolla.

Lue lisää aiheesta runkolehdestämme 28.11.2018.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.