“Hienoja kokemuksia, huikeita maisemia, kansainvälisyyttä, itsensä haastamista ja onnistumisen kokemuksia”

Kuva partiolaisten viimevuotiselta Sveitsin-reissulta. Kuvassa nuorten ryhmä Sunneggan kylässä 2 288 metrin korkeudessa. Takana kohoaa 4 478 metriä korkea Matterhorn.
Markki-partion 40-vuotisesta taipaleesta koottu näyttely on esillä Kortesjärven kirjastossa marraskuun loppuun.

PARTIO aloitti Kortesjärvellä vuonna 1978. Markki-Partion 40-vuotisnäyttely on esillä kirjastossa marraskuun loppuun asti.

Esillä on valokuvia ja lehtileikkeitä ensivaiheista alkaen. Ne kuvaavat Markki-partion neljän vuosikymmenen taipaleen suurimpia hetkiä sekä laajemmin sitä, mitä maanlaajuisilla suurleireillä ja partiossa yleensä tehdään.

Neljännesvuosisadan mukana ollut Maria Pirttinen kertoo, että Markki-partiolla menee juhlavuonna ”ihan hyvin.” Jäseniä on satakunta, joista kuutisenkymmentä on mukana aktiivisesti kuudessa viikkoryhmässä. Leirejä ja retkiä tehdään sekä itsenäisissä ryhmissä että koko lippukunnan voimin.

Pirttisen omia parhaita partiomuistoja ovat isot leirit, joissa väkeä on laajemmalta alueelta. Lippukunta on järjestänyt kolme reissua maailmanlaajuiseen partiokotiin Sveitsin Kanderstegiin, ja kerran on käyty Norjassa Jotunheimenin kansallispuistossa vaeltamassa.

Mainos

–Tosi hienoja kokemuksia, huikeita maisemia, kansainvälisyyttä, itsensä haastamista ja onnistumisen kokemuksia, hän sanoo.

–Vuosien varrella on ollut myös hienoa seurata, kuinka pienistä ja ujoitakin sudenpennuista kasvaa vuosien saatossa reippaita ja vastuullisia partiojohtajia, jotka tarttuvat erilaisiin tehtäviin.

Seuraava suurempi tilaisuus on huhtikuussa, kun Markki-partio järjestää kotikonnuillaan härmäläisten ja lapualaisten avulla partiotaitokisat Pohjanmaan partiolaisille.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Kortesjärven Järvi-Veikkojen perinteinen Kortesjärven Joulu -lehti on ilmestynyt.

Kortesjärven Joulu on ilmestynyt

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen julkaisema Kortesjärven Joulu-lehti on ilmestynyt. Tämän vuoden lehti on jo 35. vuosikerta! Tuhti

Kortesjärven Järvi-Veikkojen perinteinen Kortesjärven Joulu -lehti on ilmestynyt.

Kortesjärven Joulu on ilmestynyt

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen julkaisema Kortesjärven Joulu-lehti on ilmestynyt. Tämän vuoden lehti on jo 35. vuosikerta! Tuhti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.