Taideteos, johon katsoja saa jättää jälkensä

Yksityiskohta Syksyn värit -teoksesta.

Julkaistu:

Aihe:

Lindberg kokosi viime vuonna Nelimarkka -museolla olleen Sata taivasta -näyttelynsä yhteyteen osallistavan taideteoksen.

–Tiesin, että näyttelyssä käy paljon myös lapsia, koska kaikki kuvataidekoulun luokat vierailevat siellä, ja ajattelin, että olisi kiva tehdä kosketettavaa taidetta. Itsekin haluaisin aina kosketella taideteoksia, mutta useimmiten se on kielletty. Maalasin akvarellipaperille pieniä taivaita, jotka museon ehdotuksesta kiinnitettiin magneeteilla. Jokainen kävijä saattoi valita oman taivaansa ja kiinnittää sen seinälle.

Tehdessään taidetta loppukesän ja syksyn aikana Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahaston apurahalla Lindberg jatkoi ajatusta työstäen kestävämpiä paloja liitettäväksi yhteiseen kokonaisuuteen. Hän maalasi vaneripaloille värejä ja yksityiskohtia sekä erityisesti lapsia ajatellen kauniita ja kauheitakin luonnon ötököitä ja yksityiskohtia.

–Vaneri on kotimaista koivua ja palaset on käsin työstetty, mieheni sahaa, minä hion.

KESÄN JA SYKSYN VÄRIT -kokonaisuuteen kuuluu kolme osiota: Syksyn palasia, Päiväni värit sekä lasten osastolla sijaitseva Kesän palasia. Miniatyyrimaalauksista voi valita mieleisensä ja kiinnittää sen magneettitaululle sekä kirjoittaa viereen omat ajatuksensa.

Näyttely kiertää nyt Järviseudun kirjastoja Vimpelistä alkaen. Aiemmin näyttely on ollut esillä Kauhavalla, missä etenkin lapset innostuivat jättämään tauluille runsaasti terveisiä. Vimpelin jälkeen se matkaa joulukuuksi Kortesjärvelle, tammikuussa on vuorossa Lappajärvi, helmikuussa Alajärvi ja maaliskuussa Evijärvi.

Vimpelin kirjastossa on esillä  nyt myös Eveliina Lindbergin retroastioiden kokoelma.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.