Erikoissairaanhoito ja sosiaalipalvelut ylittävät talousarvion

Julkaistu:

Aihe:

Sosiaalipuolella kustannuksia nostavat vt. peruspalvelujohtaja Marita Ylilahden mukaan sosiaalihuoltolain mukaiset järjestämisvelvollisuudet.

–Vammaispalvelujen kustannusten kasvu johtuu lisääntyvästä subjektiivisesta oikeudesta palvelujen saantiin, kuten henkilökohtaisesta avusta, kuljetuspalveluista, palveluasumisesta ja laitoshoidon ostopalvelun lisääntymisestä.

Terveyspalveluissa talousarviomäärärahat näyttävät ylittyvän erikoissairaanhoidon osalta jopa noin 650 000 eurolla. Lisäksi työterveys- ja hammashuolto ovat ylittämässä talousarvion. Sen sijaan vastaanotto- ja terveysneuvonta alittaisivat talousarvion reilusti. Hoito- ja hoivapalveluissa talousarviomäärärahoja voidaan vähentää syyskuun 2018 toteuman perusteella noin 800 000 euroa.  Kokonaisuutena terveyspalveluihin anotaan erikoissairaanhoitoon 350 000 euroa lisää.

–Erikoissairaanhoidon kustannukset nousevat sairastavuuden mukaan. Viimeiset pari vuotta on mennyt hyvin eikä näin suuria kustannusnousua ole syntynyt, Ylilahti toteaa.

–Tänä vuonna kuntalaisille on tehty paljon toimenpiteitä ja eri sairaudet ovat aiheuttaneet erikoissairaanhoidon osaamista.

VIMPELIN kohdalla hoito- ja hoivapalveluissa on talousarvion laadinnassa tapahtunut Venla ja Väinö-kodin kohdalla virhe, jolloin tilapäisten työntekijöiden palkkoihin on varattu vain 20 000 euroa, kun oikea luku olisi ollut 200 000 euroa.

PERUSTURVA kilpailutti palveluliikenteen ja siihen kytketyt perusturvan kuljetukset. Kilpailutuksen voitti halvimman hinnan perusteella Taksipalvelu Latvala Oy. Se sitoutuu hoitamaan kuljetukset vuoden 2020 loppuun saakka hintaan 645 euroa per toimintapäivä.  Tilaajalla on oikeus halutessaan jatkaa sopimusta vuoden mittaisella optiokaudella.

__________

Juttua muokattu 20.11.2018 klo 13.22.  Otsikko Sosiaalipalveluista miljoonan lisälasku muutettu.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.