Tuulimylly odottelee talven tuloa

Pasi Mäntylä poseeraa Haapajärvenkylän vanhan tuulimyllyn juurella.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KUNTA jakoi syksyllä 16 000 euroa kylien kehittämisrahaa erilaisiin hankkeisiin. Yhteensä tänä vuonna on jaettu 30 000 euroa.

Osaa tukea saaneista projekteista ei ole vielä ehditty toteuttaa.

HAAPAJÄRVENKYLÄN kyläyhdistykselle on annettu yhteensä 1 500 euroa tuulimyllyn korjaukseen ja siirtoon.

Kyseessä on Erkki Lassilan vuonna 1893 rakentama kylän vanha mylly. Onni Laurila entisöi sen 80-luvulla sen nykyiselle paikalle Mustajärven rannalle risukon keskelle. Käytössä se ei ole ollut miesmuistiin. Evijärvellä on vain kaksi tuulimyllyä, joista toinen on Väinöntalolla.

–Se on nyt niin syrjäisellä paikalla, että haluttiin tuoda se keskemmälle kylää, kertoo kyläseuran puheenjohtaja Pasi Mäntylä.

Kun myllyn jalka, pohja ja muut tarvittavat osat on vaihdettu, se siirretään yhtenä kappaleena kylän keskustaan Esantien risteykseen muutaman sadan metrin päähän. Kyläläiset odottavat lumen tuloa ja vetävät sen maaliin puiden päällä.

Mainos

–Siinä on yksi sähkölangan alitus, mutta muuten matka peltoa pitkin on helppo ja suora. Itse siirtotapahtuma ei ole ongelma, kunhan saadaan mylly kunnostettua siihen pisteeseen, että se selviää siirrosta.

JO AIEMMIN haapikyläläiset ovat kunnostaneet osin omilla, osin kunnan rahoilla myös Vasikkaniemen uimapaikkaa.

–Siihen on tehty saari ja avattu rantaa, jotta vesi kulkisi paremmin. Myös grillikota ja rakennukset on korjattu ja maalattu, kertoo Merja Luokkakallio kyläyhdistyksestä.

MUITA syksyn kehittämisrahalla tuettuja projekteja olivat esimerkiksi keskustan penkkien yhteyteen keväällä tulevat roskikset, meijerinsillan uusi suihkulähde, Kerttuanjärven rannan pysäköinti ja veneenlaskupaikka, Särkijärven luontopolku ja laavu sekä metsästysyhdistyksen kotisivujen teko.

Rahoittamiskohteita valittaessa ensi kevään uudelle hakukierrokselle jäivät Korkkijärven lintutorni ja Lahdenkylän ja Kerttuankylän luontopolku. Kevään rahoista varattiin jo osa myös Evijärvi-seuran suunnittelemaan lintujen seurantalavaan, tukkilaisradan opastauluihin ja Evijärven Urheilijoiden Talvirieha 2019 -tapahtumaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.