Kyläläiset maksavat 30 000 tieremontista

Kontiaisen kyläläiset, kuten Jaakko Kontiainen, laittoivat 30 000 euroa omaa rahaa kylätien perusparannukseen.

Julkaistu:

Aihe:

KONTIAISEN asukkaat laittoivat 30 000 euroa omia rahojaan kylätien perusparannukseen.

Remontoitava ja päällystettävä tienpätkä on noin puolitoista kilometriä soratietä, joka alkaa Lappajärven tien risteyksestä Viitamäeltä ja päättyy Kontiaisen kylään.

Kaupungin toteuttamana sen hinnaksi tulee 100 000 euroa. Siitä 70 000 euroa on Kortesjärven ylijäämärahaa, loput jäivät kyläläisten ja mökkiläisten maksettavaksi.

Yksi projektin puuhamiehistä, Jaakko Kontiainen, kertoo että ilman asukkaiden panostusta tielle olisi vain lisätty mursketta. Heidän rahoillaan siihen saadaan myös päällyste.

Tavoitteena oli ennen kaikkea liikennöinnin ja mukavuuden parantaminen, mutta myös turvallisuus oli ollut ongelmana.

–Kyllä siinä on aika paljon kelirikko-ongelmaa ollut, ja kuoppia on saanut kierrellä koko ajan.

Mainos

Hän kertoo, että erityisesti viime keväänä tie oli heikoissa kantimissa märän kesän ja syksyn jäljiltä.

–Tien runko kastui hyvin voimakkaasti, ja talvella jäätyi, ja keväällä kun routa suli, niin tiehen tuli melkoiset urat. Taisi joku auto painua niin, että tarvittiin hinausapua.

–Nyt, kun mursketta on lisätty reilusti ja siihen tulee päällyste, niin vastaavia ongelmia ei enää tule. Valtion tekemä ojien perkaus auttaa myös pitämään tien kantavan rungon kunnossa.

Pohjatyöt ovat siis jo paikoillaan, mutta päällyste vedetään vasta ensi kesänä.

Kyläläisiä ja mökkiläisiä on tieosuuden varrella runsaat kolmekymmentä. Heidän maksuosuutensa jyvitettiin virallisesti matkan perusteella.

–Vakituisten asukkaiden osuudet vaihtelevat 1 000 eurosta 2 400 euroon, ja mökkiläisten 150–450 euron välillä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.