Valikoima kiertää sesongin mukaan

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Minä jään vähemmistöosakkaaksi ja tulen töihin aina tarvittaessa, Ilpo Palomäki toteaa.

Hän täyttää marraskuun 10. päivä 60 vuotta.

–Työn merkeissä juhlitaan. Täytekakkua on tarjolla, Yrittäjä toteaa.

ILPON katiska perustettiin vuonna 1989. Toiminimi vaihtui vuonna 2011 kommandiittiyhtiöksi, kun Palomäen pojat tulivat mukaan liiketoimintaan.

–Vuonna 2016 muutuimme osakeyhtiöksi. Kun omistajia on useampi, nähtiin, että osakeyhtiö on järkevin, Palomäki perustelee.

Yrittäminen on kiinnostanut Palomäkeä pienestä pitäen. Kun hän perusti Ilpon katiskan, taustalla olivat kalastusvälineiden, aseiden ja ammusten huono saatavuus Järviseudun alueella. Tarvetta näille tuotteille on selvästi ollut, sillä Ilpon katiskan asiakaskunta on laaja.

–Suurin osa päivittäisistä asiakkaista tulee viidenkymmenen kilometrin säteeltä, paljon on asiakkaita sadankin kilometrin päästä, Palomäki toteaa ja arvelee, että noin 80 prosenttia yrityksen liikevaihdosta tulee Evijärven ulkopuolelta.

PALOMÄEN mukana yrityksen suosio perustuu hyvään asiakaspalveluun. Kun asiakas hankkii esimerkiksi riistakameran, se pannaan käyttökuntoon liittymistä lähtien. Käyttöönotto asiakkaan näkökulmasta vaatii vain virtapainikkeen painamista.

–Palveluun on panostettu, ja kyseessä on avainsana, jonka avulla olemme pysyneet pinnalla. Ensi vuonna yritys täyttää 30 vuotta.

Myös tuotevalikoima on pyritty pitämään sellaisena, että tarjontaa olisi vuodenkierron mukaan.

–Ihmiset ostavat nykyään entistä enemmän tarpeeseen sen sijaan, että varautuisivat ennalta. Tämän vuoksi myös tuotteiden pitää elää tämän mukaan, Palomäki perustelee.

Keväällä ihmisiä kiinnostavat polkupyörät, sitten ruohokoneet, veneet ja perämoottorit. Robottileikkurit ovat viime vuosien aikana entistä suositummiksi.

–Sitten heinäkuussa metsästysväki alkaa heräillä, syksyllä koittaakin saha- ja raivurikausi. Kun metsänhoidosta on tullut trendikäs harrastus, se on ollut sahakauppiaan pelastus, Palomäki toteaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.