Perusturvan päätös kumottiin otto-oikeudella

Julkaistu:

Aihe:

Kaupunginjohtajan päätösesityksessä todettiin, että perusturvalautakunnan tulee laatia kotihoidon hinnanmuodostuksesta ja sen muutosten taloudellisista vaikutuksista perusteellinen selvitys, mikäli niitä jatkossa muuttamassa.  Lisäksi asiakasmaksujen suuruudessa on huomioitava asiakkaiden yhdenvertaisuus. Jukka Joensuu esitti, että perusturvalautakunnan päätöstä ei kumota. Esitys raukesi kannattamattomana.

Keskustan valtuustoryhmä teki lokakuussa aloitteen säännöllisen kotihoidon asiakasmaksujen palauttamisesta aiemmalle tasolle. Etelä-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueet ja kunnat ovat siirtyneet yhteisestä sopimuksesta tunti-hinnoitteluun kotihoidossa. Asiakasmaksun enimmäismäärää rajaavat palvelujen tuottamisesta aiheutuvat todelliset kustannukset, jotka lasketaan edellisen vuoden tilinpäätöksestä. Aikaisempina vuosina on käytetty käynti-hintaa, 29 euroa puolelta tunnilta, joka oli 13,81 euroa alhaisempi kuin nykyinen, todellinen tunti-hinta.  Perusturvalautakunta päätti toukokuussa, että uusissa päätöksissä noudatetaan todellista tunti-hintaa, 71,81 euroa tunnissa. Ryhmissä tuettu 1 ja 2 maksun korotus on korkeintaan 35 prosenttia, koskien aikaisempia palvelu- ja maksupäätöksiä.

Mainos

Säännöllisen kotihoidon asiakasmaksut määräytyvät maksutaulukon mukaan. Kun asiakkaan palveluntarve on vähemmän kuin kerran viikossa, maksu määräytyy tilapäisen kotihoidon asiakasmaksun mukaan. Asiakasmaksupäätös lasketaan hoito- ja palvelusuunnitelmaan suunniteltujen tuntien mukaisesti. Kotihoito tarkistaa tuntimäärän toteutumisen yhden, kahden kuukauden välein. Palvelu- ja maksupäätös tarkistetaan vuosittain.

Aloitteen johdosta perusturvalautakunnassa äänestettiin aiemmin asiakasmaksujen palauttamisesta aikaisemmalle tasolle ja se ratkesi puheenjohtajan äänellä hyväksytyksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.