Pantasusien sijaintitiedot jälleen katsottavissa

Ruutukaappaus Riistahavainnot.fi -sivustolta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Riistahavainnot.fi-palvelussa näkyvät Luken kevättalvella 2018 pannoittamien yhdentoista suden sijaintitiedot. Pannoitetut sudet ovat tällä hetkellä Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa ja Pohjois-Savossa. Pääosin pannat (10kpl) ovat laumaa johtavan alfanaaraan tai -uroksen kaulassa, yksi panta on nuorella vaeltamisiässä olevalla sudella.

Lähtökohtaisesti kunkin suden paikannushavainnot päivittyvät palveluun seitsemän tunnin välein. Tämä edellyttää, että eläin on paikannushetkellä riittävän avoimessa maastossa, jossa satelliittipaikannus onnistuu. Palvelussa kerrotaan, mikäli paikannus on yli kaksi viikkoa vanha.

Verkkopalvelussa ei esitetä eläimen tarkkaa sijaintia, vaan Suomi on jaettu 5 x 5 kilometrin ruutuihin. Palvelussa esitetään, missä ruudussa pannoitettu susi on ollut viimeisimmän sijainnin perusteella. Paikannuspalvelu suljetaan helmikuun lopussa suden lisääntymisajan alkaessa.

Pantasusien sijaintitietojen lisäksi Riistahavainnot.fi-sivustolla on katsottavissa suurpetoyhteyshenkilöiden tallentamat suurpetohavainnot kartalla viimeisten kahden kuukauden ajalta. Lisäksi palvelussa voi muun muassa tarkastella aiempina vuosina merkittyjen susien reviirejä.

Riistahavainnot.fi toimii myös mobiililaitteilla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.