Etelä-Pohjanmaan sote-uudistusten valmistelu pitkällä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Etelä-Pohjanmaalla uudistuksen valmistelu on edennyt jo pitkälle. Valmistelujohtaja Asko Peltola korostaa, että maakunnassa on täysi valmius viedä uudistusta eteenpäin, kun valtakunnan tasolla asiat varmistuvat. Valmistelutyössä keskitytään tällä hetkellä kokonaisuuksiin, joilla voidaan edistää uudistuksen tavoitteita lainsäädännön etenemisvauhdista riippumatta.

Esimerkiksi kasvupalvelu-uudistusta viedään valtakunnallisesti eteenpäin joka tapauksessa. Kasvupalveluita uudistetaan laajoilla piloteilla, joilla testataan uudenlaista asiakaspalvelua. Etelä-Pohjanmaalla valmistaudutaan kasvupalveluiden allianssimallin käynnistämiseen vuoden vaihteessa. Tavoitteena on, että kohderyhmään kuuluvien työnhakijoiden asiakaspalvelua siirretään allianssin hoidettavaksi noin kahdeksi vuodeksi. Tarkoitus on selvittää, pystytäänkö palveluita tuottamaan uudella mallilla nykyistä tehokkaammin ja vaikuttavammin.

Mainos

Vaikka valtakunnan tasolla uudistuksen lainsäädännön valmistelussa on haasteita, ei Peltolan mielestä maakunnallisessa valmistelussa ole kuitenkaan syytä pysähtyä odottele-maan.

− Etelä-Pohjanmaalla halutaan joka tapauksessa varmistaa sote-kokonaisuuden eteneminen. Nyt selvitämme, millaista yhteistyötä maakunnassamme oltaisiin halukkaita tekemään soten osalta omaehtoisesti. Tämän vuoksi olemme kutsuneet kuntapäättäjät tällä viikolla koolle pohtimaan tilannetta ja hakemaan yhteisiä ratkaisuja, kertoo Peltola.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.