Kiskan mamma kertoo monipuolisesta yrittäjästä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Oululaiskirjailija Katariina Vuorelta on ilmestynyt Kiskan mamma -teos, joka kertoo evijärveläisen Edith Kasken (1900-1988) elämäntarinan.

Edith eli ”Iiti” Kaski, omaa sukuaan Tupeli, muistetaan etenkin kioskiyrittäjänä, joka piti Iitin kiskaa Evijärven Viskarissa vuodesta 1948 lähtien syyskesään 1988. Kaski jatkoi yrittäjänä lähes 88-vuotiaaksi, aivan viimeisiin elinviikkoihinsa asti.

Kioskin lisäksi monipuolinen yrittäjä ehti elämänsä aikana pyörittää muun muassa elokuvateatteria, limonaditehdasta ja tukkukauppatoimintaa. Kasken perheellä oli myös maatila ja kuorma-auto.

Lue aiheesta lisää keskiviikon lehdestä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.