Kouluolot saatava kuntoon

Valtakunnallinen kouluterveyskysely tuottaa parin vuoden välein tietoa nuorisomme terveydestä ja kouluoloista.

Mainos

Kyselyllä kartoitetaan 8.- ja 9.-luokkalaisten sekä lukion kahden ensimmäisen vuosikurssin tilannetta. Viimeksi tutkimus tehtiin keväällä 2015. Tulokset tulivat kouluille teknisten ongelmien takia vasta viime keväänä.
Lappajärvellä sivistyslautakunta käsitteli tuloksia pari viikkoa sitten. Sitä ennen asiat oli käyty läpi muun muassa opettajainkokouksissa, opiskelijakunnan hallituksessa ja Kuntayhtymä Kaksineuvoisen yhtymähallituksessa. Tulokset lähetetään tiedoksi kunnanhallitukselle ja valtuustolle.
Koulukiusaaminen on kyselyn mukaan Lappajärven Keskikoulussa ja lukiossa valtakunnallista keskiarvoa vähäisempää. Enemmistö nuorista viihtyy koulussa. Erityisesti lukiota käyvät tytöt pitävät koulutyötä kuitenkin kuormittavana ja kiireisenä. Molempien koulujen oppilaat saisivat kyselyn mukaan harjata hampaitaan ahkerammin, nukkua enemmän ja syödä useammin kunnon aamiaisen.
Saadut tulokset johtavat toivottavasti toimiin asioissa, joihin kunta pystyy vaikuttamaan. Sivistyslautakunta aikookin esittää ensi vuoden talousarvioon euroja koulun akustiikan parantamiseen. Seuraaville vuosille esitetään luokkien uusimista niin, että niihin saadaan muun muassa ergonomiset työtuolit ja -pöydät oppilaille ja opettajille.
Nukkumiseen, hampaiden pesuun ja ruokailutottumuksiin vaikutetaan eniten kotona. Siihen ei tarvita niinkään euroja kuin tahtoa ja kärsivällisyyttä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.