Hulvatonta menoa Ylikylässä

Se tulee, mikä tulee. Niin käy, kuin käy. Eikä pidä ajatella liikaa. Tällaiset olivat äidin ohjeet Allan Karlssonille. Näiden ohjeiden mukaan Allan eli. Satavuotta täytettyään Allan ei halunnut juhlia merkkipäiväänsä vanhainkodissa, vaan karkasi ikkunasta.
Kortesjärven Ylikylän nuorisoseuran näytelmä, Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi oli ensi-illassa 22. lokakuuta. Näytelmä perustuu Jonas Jonassonin saman nimiseen teokseen.

Mainos

Hulvaton farssikomedia eteni lyhyinä, lähes sketsinomaisina katkelmina. Kohtaukset vaihtuivat nopeasti ja näyttelijöiltä, samoin kuin valo- ja äänitekniikan käyttäjiltä vaadittiin täsmällisyyttä.
Katsojan oli helppo heittäytyä Karlssonin elämäntarinan vietäväksi. Ohjaaja Eija-Irmeli Lahden tekemä roolitus oli onnistunut. Ohjaajan kädenjälki näkyi myös siinä, että esitys pysyi koossa. Ylikylän näyttämö asettaa rajoituksia lavastukselle, mutta lavastus toimi, myös puvustuksessa pienillä asioilla kerrottiin paljon.
Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi -näytelmää esitetään joulukuun alkupuolelle saakka.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.