Vimpeli jatkaa itsenäisenä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vimpelin kuntaa ei yhdistetä Alajärven kaupunkiin. Kunta jatkaa itsenäisenä myös kuluvan vuoden jälkeen. Valtioneuvosto päätti tänään hylätä erityisen kuntajakoselvityksen perusteella tehdyn esityksen Vimpelin kunnan ja Alajärven kaupungin yhdistymisestä. Valtioneuvosto katsoo, että kunnan omilla toimilla on pystytty poistamaan akuutit kriisikunnan tunnusmerkit. Erityisesti palvelurakenteeseen kohdistuvilla toimilla kunta on pystynyt vähentämään toimintakatettaan noin 1,63 miljoonaa euroa. Vuoden 2015 tilinpäätöksen mukaan alijäämää on 714 euroa asukasta kohti.

Valtioneuvoston mukaan Vimpelin kunnan tekemien todellisten ja merkittävien talouden sopeuttamistoimien vuoksi kunnan yhdistäminen valtuuston tahdon vastaisesti Alajärven kaupunkiin ei ole välttämätöntä. Kohentuneen taloudellisen tilanteen vuoksi Vimpelillä on edellytykset asukkaidensa lakisääteisten palvelujen turvaamiseen.

Valtiovarainministeriö seuraa arviointimenettelyssä sovittujen Vimpelin kunnan talouden tasapainottamistoimien toteuttamista sovitussa aikataulussa.

Sekä Vimpelin kunnanhallitus että -valtuusto ovat vastustaneet kuntaliitosta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.