Kouluja haastetaan karkittomuuteen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen kouluterveydenhoitajat ja hammaslääkärit haastavat Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven koulut julistautumaan karkittomiksi kouluiksi. Taustalla on huoli kouluikäisten hampaiden terveyden huonontumisesta.
–Tilanne on huonontunut viime vuonna alueellamme, kaikesta ehkäisevistä työstä huolimatta. Terveydenhuollon toimet eivät siis yksin riitä, vaan talkoisiin tarvitaan mukaan myös päivähoidot, koulut ja kuntapäättäjät, kouluille lähetetyssä viestissä todetaan.
Kouluruokasuosituksen mukaan virvoitusjuomat, makeiset ja muut runsaasti sokeria ja rasvaa sisältävät välipalat eivät ole osa kouluympäristöä. Makeisten ja virvoitusjuomien kulutus ja napostelusyöminen on lisääntynyt.
Hammaslääkärit toivovat, että jatkossa missään koulussa ei karkkeja myytäisi tai nautittaisi. Kouluja ja koteja muistutetaan myös, että vesi on paras janojuoma.

Mainos

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.