Pääsiäisen ikoneita ikkunagalleriassa

Seija Paanasen maalaamia pääsiäisaiheisia ikoneita on esillä maaliskuun loppuun asti kuvataideyhdistyksen ikkunagalleriassa.

Ensimmäisen ikonimaalauskurssin Paananen kävi jäätyään eläkkeelle Evijärven kunnan sivistysjohtajan virasta vuonna 2006. Kymmenessä vuodessa Paanasen käsissä on syntynyt nelisenkymmentä ikonia, joista kuusi on tuotu näytille Evijärvelle.

Esillä olevat ikonit kertovat pääsiäisen tapahtumista. Töiden aiheet ovat Pyhä ehtoollinen, Kristuksen ristikuolema, Älä itke minua äitini, Kristuksen ylösnousemus, Mirhantuojat Kristuksen tyhjällä haudalla ja Aina valvova Kristus. Näiden ikoneiden tausta on Raamatun evankeliumeissa.

Kuvataideyhdistyksen ikkunagalleria sijaitsee apteekin kanssa samassa liikerakennuksessa Evijärven Kirkkotiellä.

Lue lisää Seija Paanasen ikoneista keskiviikona ilmestyneestä Järviseudun Sanomista.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.