Lähtemisen vaikeus

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Pienten paikkakuntien ja syrjäisempien seutujen asukkaat harmittelevat usein, että miksi maankuulut laulajat, yhtyeet, teatteriryhmät, taitelijat tai vaikkapa stand up -koomikot kiertävät pikkupaikkakunnat kaukaa. Tuntuu, että suurempien paikkakuntien valot loistavat kirkkaammin kuin vähäväkisemmillä kulmakunnilla. Kysymys on nykypäivänä rahasta. Esittävät taitelijat miettivät, mistä ja miten saada katetta satsaukselleen. Yleisöä täytyy olla, jotta lippuja saadaan myydyksi. Tyhjille saleille ei kukaan halua esiintyä.
Pienemmällä paikkakunnalla tai suuremmista asutuskeskuksista etäämmällä asuva miettii puolestaan tarkkaankin, että kannattaako lähteä. Esiintyminen saattaa olla myöhäänkin illalla ja pitemmän matkan ajaneella kotimatkan lisäksi voi olla edessään aikainen herätys vaikkapa töiden takia. Joku taas ei halua lähteä yksin kulttuuri- tai urheilutapahtumaankaan. Ihmiset käyttävät näppärästi Facebookia, jonka avulla voisi kysellä muita tapahtumasta kiinnostuneita ja päästä matkaan kimppakyydillä.
Järviseudun Sanomien edellisestä lukijamatkasta on jo vuosia. Viime lauantaina lukijamatka suuntautui Kokkolaan Suureen viihdekonserttiin. Moni osallistuja iloitsi siitä, että matkalla yhdistyivät sekä konserttielämys että valmis kyyti. Itse ei tarvinnut miettiä ajoaikataulua tai parkkipaikan löytymistä. Riitti, kun oli sovittuun aikaan lähtöpaikassa. Väki tuntui viihtyvän sekä linja-autossa että konserttikatsomossa. Seuraavan matkan ajankohtaakin jo kyseltiin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.