Marko Paavilainen valottaa Thomén veljesten vaiheita Alajärvellä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

FT, Suomen historian dosentti Marko Paavilainen kertoo kirjansa Murhatut veljet syntyvaiheista tiistaina 23. helmikuuta kello 17 alkavassa yleisötilaisuudessa Alajärven kirjastossa.

Alajärvellä lapsuutensa viettäneet Ivar, Valter ja William Thomé murhattiin Suomen sisällissodassa 1. helmikuuta 1918. Murhatut veljet kertoo heidän varttumisestaan alajärveläisessä kruununtorpassa sekä nousustaan arkkitehtuurin sekä talouselämän merkkimiesten joukkoon.

Historiantutkija Marko Paavilainen kuvaa kirjassaan myös Vihdin punaista terroria ja sitä seurannutta valkoista kostoa, syyttöminä teloitettuja ja erästä Suomen rikoshistorian pahamaineisimmista murhajoukoista.

Tilaisuudessa on myös mahdollista ostaa kirjaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.