Vaatimus kantatie 63:n korjauksesta ministeriöön

Kuntien ja maakuntaliittojen yhteinen vaatimus kantatie 63:n korjaamisesta luovutettiin eilen torstaina liikenne- ja viestintäministeriölle.

Lausunnon olivat allekirjoittaneet Evijärven, Kauhavan, Kaustisen, Kruunupyyn, Lappajärven, Sievin, Toholammin ja Ylivieskan kunnanjohtajat sekä Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan liittojen johtajat. Lausunnon liitteenä oli myös elinkeinoelämän kannanottoja.

Kantatie 63:n heikko kunto ja turvallisuus välillä Evijärvi–Kaustinen ovat kaikkien allekirjoittaneiden ja kannanottojen antaneiden yhteinen huoli. Tieosuus ei vastaa tällä hetkellä kantatietasoa. Tiellä kulkee suuri määrä henkilö- ja tavaraliikennettä, ja liikennemäärät ovat jatkuvassa kasvussa.

Allekirjoittajat katsovat, että tieosuus ei ole riittävän hyvässä kunnossa verrattuna sen liikennemääriin sekä alueelliseen ja valtakunnalliseen merkitykseen.

Jaa juttu: