Mantelan Liikenne kierrätti väkeä vappuna 

Osa Mantelan Liikenteen timanttista työryhmää. Kuvassa Juha-Matti Mantela (vas.), Vesa Rauha, Arto Mantela ja Fanni Rauhala. 
Osa Mantelan Liikenteen timanttista työryhmää. Kuvassa Juha-Matti Mantela (vas.), Vesa Rauha, Arto Mantela ja Fanni Rauhala. 
Osa Mantelan Liikenteen timanttista työryhmää. Kuvassa Juha-Matti Mantela (vas.), Vesa Rauha, Arto Mantela ja Fanni Rauhala. 
Osa Mantelan Liikenteen timanttista työryhmää. Kuvassa Juha-Matti Mantela (vas.), Vesa Rauha, Arto Mantela ja Fanni Rauhala. 

–EEVA HAAPSAARI kysyi meitä mukaan tähän Kauhavan kiertoajelutapahtumaan ja ilman muuta päätimme antaa heidän käyttöönsä yhden autoistamme ja kuskin tietenkin. Tällainen yhteisöllinen tapahtuma on aina hieno tapa ottaa osaa ja mielellämme lähdimme mukaan tähän, kertoo Mantelan Liikenteen toimitusjohtaja Arto Mantela

Mantelan Liikenteen historia ulottuu vuoteen 1955 kun Vilho Mantela osti ensimmäisen taksiautonsa. Ensimmäinen linja-auto tontille saapui 1959. Linja-auton tulon myötä työt lisääntyivät ja remmiin astui Vilhon poika Arto Mantela vaimonsa Leenan kanssa 80-luvun taitteessa. Nimen muutosten ja sisaryhtiön perustamisen myötä nimi vakiintui Mantelan Liikenne Oy:ksi vuonna 2014. 

Tällä hetkellä kalustoon kuuluu noin 50 erilaista kulkuneuvoa. Mantelan Liikenne nimeä kyljessään kantaa 25 kouluautoa, seitsemän ruoka-autoa ja pari taksia ja loput ajoneuvot ovat tilausajoautoja. Mantelan Liikenteen varikko seisoo Kortesjärvellä, varikot löytyvät myös Kauhavalta, Evijärveltä ja Haapajärveltä. Mantelan liikenne toimii myös Haapajärvellä, jossa hoidetaan koululais- ja tilausajot kuin myös ruoka-ajotkin. 

Mainos

–Ajoneuvoja meillä on moneen lähtöön, tilanteeseen ja tarpeeseen. Kulkuneuvoja on takseista pikkubusseihin ja isoihin linja-autoihin.  Tällä hetkellä Mantelan liikenne työllistää 33 henkilöä, kertoo Arto Mantela. 

Vilho-isän ensimmäinen linja-auto on kehystetty varikolle muistuttamaan ajoista, jolloin kaikki alkoi. 

Kortesjärveläiset Kauhavan kierroksella 

 VAPPUNA toteutunut vuoden ensimmäinen Kauhavan kiertoajelu lähti liikkeelle Kortesjärveltä. 

Kaupungin hallintopäästä mukana valtuuston kortesjärveläinen edustaja Jaakko Niemistö, joka käytti puheenvuoron retken alussa kertoen vähän kaupungin kuulumisia. Retken oppaana oli Mauri Jokela, joka kertoi pitäjien historiasta, paikoista ja henkilöistä. Reitti kulki Kortesjärvi-Voltti-Knuuttilan raitti-Alahärmä-Piri-Poverpark-Hakola-Pöyhönen-Ylihärmä-Rannanjärvi-Kankaankylä- Ämpin sillasta yli Kauhavan puolelle-Annala-Pernaa-Sippola-Näykki-Kalliokoski-Kirkko ja lopulta Kauhavan nuorisoseurantalo, jossa oli tarjolla kahvia ja munkkeja. Nuorisoseuran puheenjohtaja Vesa Piri esitteli hankerahoilla hienosti kunnostettua taloa ja sitten palattiin Kortesjärvelle. Mantelan Liikenne tarjosi kyydin kuskina Vesa Rauha. Homman puuhanainen oli Eeva Haapsaari ajatuksena yhteisöllisyyden kasvattaminen Kauhavan eri kaupunginosien välille. 

Keli suosi vappuajelijoita.

Luitko jo nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.