Ennen ammattikoulua oli mieskotiteollisuuskoulu

Julkaistu:

Aihe:

Viisikymmentä vuotta sitten keväällä 1965 elettiin vaikeita aikoja Lappajärven kunnassa. Helmikuun tulipalossa kunnantalo ja sen mukana lähes kaikki kunnan asiakirjat olivat palaneet.
Mutta tulevaisuuden rakentaminen jatkui sitkeästi.
Paikkakunnalla oli vuodesta 1951 toiminut Lappajärven mieskotiteollisuuskoulu, jossa opiskeltiin metalli- ja puusepäntöitä. Valtion keskusvirasto Maataloushallitus ei kuitenkaan halunnut kehittää ylläpitämänsä koulun toimintaa.

Kun valtio suhtautui nihkeästi laajentamiseen, syntyi ajatus oman koulun perustamisesta. Voimallisimmin ammattikoulun saamista Lappajärvelle ajoi kunnanhallituksen puheenjohtaja Fiilus Kangas.
Keväällä 1964 pidettiin Lappajärven ammattikoulun perustava kokous. Perustajakunniksi kuntainliittoon tulivat Alajärvi, Evijärvi, Kauhava, Kortesjärvi, Lappajärvi ja Vimpeli.
Lappajärven kunta lahjoitti uuden koulun käyttöön mieskotitalouskoulun tontin rakennuksineen. Koneet ja kalusteet sieltä oli viety Alajärven maatalousoppilaitokseen.

Mainos

Lue lisää Järviseudun Sanomista numero 13/2015.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.