Piipaa-autot

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Lappajärven paloaseman vihkiäisjuhlassa Paula Risikko totesi, että oikeastaan on menossa juhlavuosi. Pelastustoimen tehtävät siirrettiin kunnilta alueellisten pelastuslaitosten hoidettaviksi kymmenen vuotta sitten.

Tammikuussa 2004 aloittanut Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos toimii Seinäjoen kaupungin liikelaitoksena. Alueen kunnat käyttävät päätösvaltaansa 12-jäsenisen johtokunnan kautta.

Tammikuussa 2013 vastuu ensihoitopalvelujen järjestämisestä siirtyi eteläpohjalaiskunnilta Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle.

Piipaa-autoista, siis paloautoista ja ambulansseista, vastaavat nyt maakunnalliset organisaatiot. Silti yksittäinen kunta voi edistää turvallisuutta tarjoamalla nykyaikaiset tilat.

Uuden paloaseman tontin ja rakennuksen omistaa Lappajärven kunta. Vuokralaisina tiloissa ovat Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Vihkiäisjuhlassa Ahti Mäkitarkka kertoi, että rakennushanke eteni kunnassa poikkeuksellisen rivakasti.

Kun pienessä kunnassa puhalletaan yhteen hiileen, asiat hoituvat. Jos sitten oikeista hiilistä syttyy tulipalo, pääsevät piipaa-autot nopeasti liikkeelle nykyaikaiselta paloasemalta.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.