Pusikot pois

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Lappajärveläisiä on kevään ja kesän aikana innostettu maisemanhoitotalkoisiin. Erityisesti on toivottu, että järvinäköalaa avattaisiin poistamalla näköaloja peittäviä pusikoita. Hyvää jälkeä onkin tehty monessa paikassa: syksyn edetessä ja lehtien pudotessa puista avautuu järvimaisema komeana monessa sellaisessa kohdassa, missä tähän asti näkyvyyttä ovat heikentäneet puut ja puskat.
Virtaa Lappajärvelle –hanke palkitsi yhdistysten illassa viime viikolla yrittäjä Kari Viita-ahon aktiivisuudesta maisematalkoissa. Viita-aho on raivauttanut ryteikköjä kotikylässään Karvalassa ja innostanut muitakin samaan työhön. Urakka on loppumaton, sillä kerran hyvinkin raivattu ranta tai pelto alkaa pukata uutta puskaa jo vuoden-parin sisällä. Maiseman avoimena pysyminen vaatiikin jatkuvaa työtä.
Koska monet maanomistajat ovat iäkkäitä tai asuvat muualla, tarvitaan Viita-ahon kaltaisia kansalaisaktiiveja, jotka tarttuvat vesuriin ja moottorisahaan sekä innostavat puuhaan muitakin.
Ohikulkevien silmiin kutsuvana lainehtiva Lappajärvi on lyömätön mainosvaltti ja vetovoimatekijä, jota meillä ei ole varaa menettää.

Mainos

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.