Maaseudun elämä tutuksi

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Moni kaupunkilaislapsi – tai maaseudullakaan asuva – ei ole päässyt lähemmin tekemisiin esimerkiksi porsaiden, lehmien tai kanojen kanssa. Maatilavierailu ja vaikkapa navetassa käynti eivät onnistu ihan noin vain, ex tempore. Kanat tai lampaat saattavat olla lapsille tai aikuisillekin tuttuja vain kirjojen valo- ja piirroskuvista tai televisiomainoksista. Vimpelissä Hurmerinnan tilalla toimiva kotieläinpiha monine muine samankaltaisine paikkoineen tuo tutuksi maaseudun ihmisten elinkeinoja ja heidän tapaansa elää.

Eri puolilla maata voi vierailla kotieläinpihoilla tai puistoissa. Löytyypä maastamme aidattu kotieläinmetsäkin, jossa on satakunta pieneläintä vapaana ja vähän isompia eläimiä aitauksissa.. Etenkin lapset ovat kiinnostuneita eläimistä ja niiden luonteista. Jos eläimillä on nimet, ne pitää saada ehdottomasti tietoon. Paijaus- ja rapsutteluetäisyydelle pääseminen kruunaa vierailun.
Löytyisikö jostakin rohkeaa maatalousyrittäjää tai muuta tahoa, jotka kiireiltään polkaisisivat käyntiin vaikka pariksi päiväksi kotieläinpihasta jatkojalostetun version? Siellä lapset, nuoret ja aikuiset saisivat lähes kädestä pitäen tietää ja nähdä, missä peruna kasvaa tai miltä joka-aamuisen kaurapuuron esiaste näyttää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.