Alajärvi

 1. Teollisuusyrityksen roskalava kärähti maanantaina iltapäivällä.

 2. ALAJÄRVEN kaupunki teki toisen alijäämäisen tuloksen peräkkäin. Viime vuoden tulos jäi 1 963 382,21 euroa alijäämäiseksi. Vuonna 2018 alijäämää kertyi 912 858,25 euroa. Kaupungin taseessa on ylijäämää tämän vuoden tilinpäätöksen jälkeen 5,8 miljoonaa euroa (603 euroa per asukas). Talouden tasapainottamistoimenpiteitä listataan parhaillaan.

 3. Kevät houkuttelee teille ja niiden pientareille myös kävelijöitä, pyöräilijöitä sekä mopoilijoita. Autoilijoiden tulee ottaa muut kulkijat huomioon jättämällä heille riittävästi tilaa kohdattaessa ja ohittaessa. Myös lian ja soran roiskuttamista on vältettävä.

 4. Kolari Alajärvellä

  Hälytys keskisuuresta tieliikenneonnettomuudesta perjantaina 27.3.2020 kello 22:39.

 5. Puupellettejä tuotettiin Suomessa vuonna 2019 kaikkiaan 363 000 tonnia, ja määrä supistui edellisvuodesta kuusi prosenttia. Puupellettien tuonti Suomeen nousi suuremmaksi kuin koskaan aikaisemmin, kun taas vientimäärä oli tilastohistorian pienin.

 6. Alajärven Liikunta-Aalto 2020 -hankkeen nettisivulle on tammikuusta lähtien kerätty liikuntasuorituksia. Alajärveläiset eivät selvästikään ole sohvaperunakansaa! Tästä todisteena 10 000 km:n rikkoutuminen lyhyessä ajassa. Kilometrien lisäksi kuntoilutunteja on kirjattu 1 431, kertoo projektipäällikkö Henna Matintupa.

 7. Luonnonvarakeskus (Luke) ennustaa koivulle heikohkoa kukintaa koko maahan. Kuusen käpysato on runsas Etelä-Suomessa, ja jalostetun siemenen varastot ovat karttuneet. Männyn siemensato jää tänä vuonna heikoksi, mutta vuoden kuluttua sille ennustetaan huippusatoa koko maahan.

 8. ALAJÄRVEN Kauppakadun varrella on vanha, hyvin hoidettu kuusiaita. Se reunustaa Salon kiinteistönä tunnetun talon pihapiiriä Paavolantien uusien kerrostalojen suuntaan sekä viereisellä tontilla olevalle liikekiinteistölle, jossa sijaitsevat tätä nykyä Info-kirjakauppa ja Muodin Top-Piste. –Aita on paljon nähnyt tätä Alajärven elämää, toteaa Juhani Salo, joka on huolehtinut aidasta jo useamman vuosikymmenen.

 9. ETÄTYÖN lisääntyminen ja koulujen siirtyminen etäopetukseen ovat lisänneet tietotekniikan ja -laitteiden kysyntää kautta maan. Tämä näkyy myös Alajärven Euronicsillä. –Meillä on ollut myymälässä kiire. Tämä tilanne on lisännyt tietotekniikan myyntiä tosi paljon, kertoo Japo Oy:n toimitusjohtaja Toni Harjula.

 10. Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta käsitteli kokouksessaan myös kahden varahenkilön toimen perustamista vammaispalveluihin sekä hammaslääkärien rekrytointia.