Olipa kerran Kesäseutu

Uudet rannat kutsuvat! Järviseutu eli Kesäseutu antaa parastaan vesiltä käsin.
Uudet rannat kutsuvat! Järviseutu eli Kesäseutu antaa parastaan vesiltä käsin.

Näillä sanoilla voisi aloittaa kertomuksen siitä, kuinka 64-sivuinen Järviseudun Sanomien Kesäseutu-lehti syntyi. Se hiipi toimituksen väen mietteisiin jo viime kesänä ja kypsyi juttuideoiksi talven aikana. Keväällä teimme työnjaon ja haastoimme mukaan myös avustajiamme. Saimme mukaan myös mukavan joukon ilmoittajia ja mainostajia, joten myynnin ja ilmoitusvalmistuksenkin puolella oli säpinää lehteä valmistettaessa. Venyminen ja hommien paiskiminen lähes kahdessa vuorossa palkittiin, kun lehti saatiin painoon hyvissä ajoin ennen takarajaa. Nyt Kesäseutu-lehden voi lukea maksutta kotisivullamme tai viettää aikaa printin kanssa vaikkapa pihakeinussa, säilyttää sitä ja palata kesän mittaan juttujen sekä ilmoitusten pariin (mitäs siellä olikaan ja milloin se-ja-se on auki). Lehteä jaetaan myös kesätapahtumissa, jossa olemme mukana, sekä noutopisteissä ympäri Järviseutua.

Evijärven Väinöntalo on yksi Järviseudun suosikkikohteista: nähtävää on kaiken ikäisille.
Evijärven Väinöntalo on yksi Järviseudun suosikkikohteista: nähtävää on kaiken ikäisille.
Kesätapahtumista löytyy jokaiselle jotakin.
Kesätapahtumista löytyy jokaiselle jotakin.

Voidaan myös todeta, että olipa kerran Kesäseutu – nimittäin kesäinen Järviseutu, jonka alueella Soinista Evijärvelle ja Alajärveltä Kortesjärvelle majailee runsas joukko kesäasukkaita ja vierailee lomailijoita ympäri Suomea ja maailmaa. Tarjolla meillä on täällä luonnon kauneutta ja rauhaa, yhteisöllisyyttä, isompaa ja pienempää tapahtumaa sekä runsas joukko omaleimaisia kohteita, joihin voi piipahtaa pienelle kesäretkelle. Tapahtumien runsaus jopa ällistyttää (Lue kuntien tarjonnasta Kesäseudun keskiaukeamalta). On musiikkia, teatteria, taidetta, urheilua pesäpallosta jalkapalloon ja yleisurheilusta frisbeegolfiin. On kylien illanviettoja, yhteislaulua ja luentoja. Unohtaa ei sovi myöskään loppukesän tapahtumia kuten Vasikka-ahon, Sääksjärven ja Finsumäen markkinat, Alvar Aalto -viikko ja Evijärvi tuottaa -tapahtuma.

Voit ottaa Kesäseutu-lehdestä inspiraatiota omaan kesääsi. Lukisitko jonkun kesäkirjan? Lähtisitkö retkelle tai pyöräilemään? Kiinnostaisivatko kaislatyöt? Entäpä mökkeily tai asuntovaunuilu? Vai kurkistaisitko snookerin maailmaan? Tarjolla olisi myös tanssia, golfia, markkinoita, museoita, konsertteja ja kalastusta sekä sukumessut. Aina ei tarvitse mennä kauaksi kokeakseen jotain uutta. Täytyy vain lähteä. Sellaisista hetkistä syntyy muistoja, jotka pysyvät. Ehkä uusia kiinnostuksen kohteita, harrastus tai jopa elämää muuttava intohimo.

Toimituksen väen kesäsuunnitelmissa on muun muassa päämäärätöntä pyöräilyä naapurikyliin ja pikkuteille, fatbiken kokeilemista, yönyliretki saaressa sekä erilaisia projekteja. Sekä tietysti tuttuja kesään kuuluvia juttuja kuten mattojen pesua, puutarhassa kuopsuttelua, moottoripyöräilyä ja kesäilloista nauttimista rantasaunan ja löylyjen merkeissä. Loma tulee meille itse kullekin varmasti tarpeeseen.

Ensi vuoden Kesäseutua ajatellen on jo runsas joukko ideoita valmiina toteuttamista odottamassa. Jos sinulla on ajatuksia ja toiveita sen suhteen, mitä haluaisit kesällä 2025 Kesäseudusta lukea, laitahan meille viestiä.

Kuuluuko sinun kesääsi pesäpallo-ottelu Saarikentällä?
Kuuluuko sinun kesääsi pesäpallo-ottelu Saarikentällä?
Kesäilloista saa eniten irti, kun on ranta ja elävää tulta sekä hyvää seuraa.
Kesäilloista saa eniten irti, kun on ranta ja elävää tulta sekä hyvää seuraa.

Järviseudun Sanomien väki

Lue myös nämä jutut

Muita kesäbloggauksia

Muita kesäasukas bloggauksia

Jaa tämä kesäbloggaus:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Tulevia tapahtumia

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.