Maanviljelijä, taidekeräilijä ja urheilumies kävi taidematkoilla 

Ilmari Ikosen työ Kuhilaita pellolla vuodelta 1926 on öljyvärityö.
Ilmari Ikosen työ Kuhilaita pellolla vuodelta 1926 on öljyvärityö.
Ilmari Ikosen työ Kuhilaita pellolla vuodelta 1926 on öljyvärityö.
Ilmari Ikosen työ Kuhilaita pellolla vuodelta 1926 on öljyvärityö.

MAANVILJELIJÄNÄ elämäntyönsä tehnyt Aarne Annola (31.10.1920–16.3.2010) oli laaja-alainen moniosaaja, jonka taidematkat ovat innoittaneet tämän kesän taidenäyttelyyn Lappajärven Onnintuvalla.  

Eläkkeellä oleva poliisimies Erkki Korkiatupa osallistui Annolan taidematkailuun parinkymmenen vuoden ajan. Matkoilla päästiin käymään johtavien kotimaisten taiteilijoiden työhuoneilla, joihin pääsy tavallisesti on ulkopuolisilta kielletty.  

–Kuvataiteilija Tapani Raittilan opastamana Aarne kehittyi taiteen saralla. Raittila oli taiteen asiantuntija ja oivallinen mentori. Aarnea ei pidetty ”taulukauppiaana”, vaan hän oli taiteen ymmärtäjä, joka tunsi sielun paloa taiteeseen, kertoo Korkiatupa. 

Raittilan suosittelemana Annola tutustui ja loi suhteet moniin maamme eturivin taiteilijoihin ja pääsi tutustumaan heidän tuotantoonsa.  

Lappajärven Onnintuvalle on heinäkuuksi asetettu näytteille Aarne Annolan taidematkoilla hankittuja töitä. Näiden lisäksi mukaan on valittu muutamasta muusta yksityiskokoelmasta kokonaisuutta täydentäviä töitä.  

Näyttelyssä on esillä edustava joukko suomalaisten taiteilijoiden töitä. Niitä katsellessa on pakko hämmästellä Annolan kykyä löytää laatutaidetta.  

Mukana on töitä Arvid Bromsilta, Eva Cederströmiltä, Aimo Kanervalta, Tero Laaksoselta, Leena Luostariselta, Jukka Mäkelältä, Mari Rantaselta, Sam Vannilta, Rafael Wardilta ja Soile Yli-Mäyryltä. Tapani Raittilalta on öljyvärityön lisäksi akvarelleja.  

Näyttelyn avajaiset pidetään keskiviikkona 3. heinäkuuta ja se on auki koko heinäkuun ajan. Näyttelyä koskevat lisätiedot löytyvät Lappajärven kunnan kotisivun tapahtumakalenterista.  

Näyttelyn järjestävät yhteistyössä Lappajärven kunta ja Nelimarkka-museo. Näyttelyn kuratoi amanuenssi Olga Sipola

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.