Kauhavan tulos oli 2,2 miljoonaa euroa budjetoitua parempi

Kauhavan kaupungin talous oli yli 2 miljoonaa euroa arvioitua parempi vuonna 2023.
Kauhavan kaupungin talous oli yli 2 miljoonaa euroa arvioitua parempi vuonna 2023.
Kauhavan kaupungin talous oli yli 2 miljoonaa euroa arvioitua parempi vuonna 2023.
Kauhavan kaupungin talous oli yli 2 miljoonaa euroa arvioitua parempi vuonna 2023.

KAUHAVALLA vuoden 2023 talousarvio tehtiin 61 690 euroa ylijäämäiseksi. Kuitenkin kokouksessaan 10. kesäkuuta kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan 2 280 703,65 euroa ylijäämäisen tuloksen ja esittää sen valtuustolle.

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen purettiin 1.5.2023. Kaupungin maksuosuus Kaksineuvoisen toimintaan vuoden ensimmäisen neljän kuukauden aikana oli 205 943,41 euroa. Kuntayhtymän purkamishetkestä laadittiin taloudellinen loppuselvitys, joka oli kaupungille 205 943,41 euroa positiivinen. Erä kirjattiin satunnaiseksi tuotoksi. Satunnaiseksi tuotoksi kirjattiin myös Kuntayhtymä Kaksineuvoiselta kaupungille siirtyneen hallintoriita-asian mukainen korvaus viivästyskorkoineen, yhteensä 330 221,51 euroa.

Tilikauden tulokseksi muodostui 2.136.317,37 euroa. Tilinpäätössiirtona purettiin henkilökuntarahastoa vuoden 2023 käyttöä vastaava määrä ja tuloutettiin ylijäämärahasto- ja yhdistymisavustusinvestointeihin muodostettua poistoeroa poistosuunnitelmaa vastaavasti. Henkilökuntarahastoa kartutettiin rahaston sääntöjen mukaan. Tilinpäätössiirron jälkeen tilikauden ylijäämäksi muodostui 2 280 703,65 euroa.

Kertaluonteiset erät eliminoiden saatava toiminnallinen tulos on noin 4,2 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kunnallista tuloveroa kertyi 25 715 478,01 euroa. Kaupungille tilitettiin yhteisöveroa 3,4 ja kiinteistöveroa 3,9 miljoonaa euroa.

Peruspalvelujen valtionosuutta saatiin 14,2 miljoonaa ja verotulomenetysten korvausta 3.4 miljoonaa euroa. Opetus- ja kulttuuritoimen muiden palvelujen valtionosuus oli miinusmerkkinen, eli kaupungilta perittiin rahoitusta 437 722 euroa. Tämä johtuu valtionosuuden yhteydessä kunnilta perittävästä osuudesta lukiokoulutuksen ja toisen asteen ammatillisen koulutuksen rahoitukseen.

Vuonna 2023 kaupunki investoi yhteensä 16,8 miljoonalla eurolla. Investointimenoista 85,5 prosenttia kohdistui rakennuksiin. Merkittävimmät kohteet olivat Alahärmän ja Ylihärmän koulukeskukset sekä keskuskeittiön rakentaminen.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.