Onnelan kesäteatterissa matkataan sota-ajan vuosiin

Ilmatarkkailulotat Elias, rakastettuni -näytelmästä: Hilja-Maaria Linko (vas.), Hanna-Maija Mantere ja Lotta Antila. Kuva: Samuli Koivusalo.
Ilmatarkkailulotat Elias, rakastettuni -näytelmästä: Hilja-Maaria Linko (vas.), Hanna-Maija Mantere ja Lotta Antila. Kuva: Samuli Koivusalo.
Ilmatarkkailulotat Elias, rakastettuni -näytelmästä: Hilja-Maaria Linko (vas.), Hanna-Maija Mantere ja Lotta Antila. Kuva: Samuli Koivusalo.
Ilmatarkkailulotat Elias, rakastettuni -näytelmästä: Hilja-Maaria Linko (vas.), Hanna-Maija Mantere ja Lotta Antila. Kuva: Samuli Koivusalo.

HÄRMÄNKYLÄN nuorisoseuran Onnelan kesäteatterissa esitetään kesällä 2024 tositapahtumiin perustuva, jatkosotaan sijoittuva näytelmä Elias, rakastettuni.

Näytelmässä ylioppilaaksi valmistuva Anna kiinnostuu Sylvi-mummon nuoruudesta ja siitä alkaakin tarina Eliaksesta, mummon nuoruuden rakastetusta. Jatkosota syttyy ja nuoret miehet kutsutaan rintamalle ja naiset lähtevät lotiksi. Ajat ovat vaikeat, onneksi kotilomat pyörivät ja nuoret pääsevät näkemään toisiaan. Sota muuttaa ihmisiä. Toiset kovettavat luontonsa ja kestävät, toiset murtuvat. Niin käy tässä näytelmässäkin.

Härmänkylän nuorisoseuran vakavampi kesäteatteri -linja saa tänä kesänä jatkoa. Viime kesän suuren suosion saanut, Esko-patsaalla palkittu Pieni pyhiinvaellus sai yleisöltä lämpimän vastaanoton. Nuorisoseuran johtokunnan jäsenten mielestä Elias, rakastettuni – näytelmä on osa sukupolviemme rauhantyötä: “Himmetä ei muistot saa!” Jatkosodan päättymisestä tulee tänä vuonna kuluneeksi 80 vuotta. Elias, rakastettuni -näytelmä kunnioittaa esityksellään saamiamme rauhan vuosia. Näytelmän on kirjoittanut Tanja Puustinen-Kiljunen ja ohjaa Linda Huhtaluhta.

Rooleissa ovat Carita Koskenmäki, Heidi Hanhila, Pekka Syrjälä, Aura Hurtamo, Jussi Muilu, Heikki Väkiparta, Anssi Tolvanen, Satu Linko, Hilja-Maaria Linko, Lotta Antila, Jani Lehto, Hanna-Maija Mantere, Harri Kankaansyrjä, Veeti Eklund, Martti Koivisto, Tuula Kuoppala, Maija-Liisa Isosomppi ja Sinikka Koskinen sekä joukko avustajia.

Ensi-ilta on juhannuksen jälkeen keskiviikkona 26.6. ja siitä seuraavat 3 viikkoa kuullaan Onnelanrannasta niin iloisia tanssin säveliä, kuin tykkien pauhuakin. Muut esitykset ovat 28., 29. ja 30.6. kesäkuuta sekä 1., 3., 7., 8., 9., 10., 12., 13. ja 14. heinäkuuta.

Onnelassa on 350-paikkainen katettu katsomo invapaikkoineen. Näytelmä kestää noin kaksi tuntia väliaikoineen.

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.