Kohtaamiset ja keskustelut kutkuttelevat kesätoimittajia 

Maija Perälä (vas.) ja Aino Alppinen työskentelevät kesän ajan Järviseudun Sanomien toimituksessa ja jalkautuvat eri puolille Järviseutua. Kuva: Johanna Korkea-aho.
Maija Perälä (vas.) ja Aino Alppinen työskentelevät kesän ajan Järviseudun Sanomien toimituksessa ja jalkautuvat eri puolille Järviseutua. Kuva: Johanna Korkea-aho.
Maija Perälä (vas.) ja Aino Alppinen työskentelevät kesän ajan Järviseudun Sanomien toimituksessa ja jalkautuvat eri puolille Järviseutua. Kuva: Johanna Korkea-aho.
Maija Perälä (vas.) ja Aino Alppinen työskentelevät kesän ajan Järviseudun Sanomien toimituksessa ja jalkautuvat eri puolille Järviseutua. Kuva: Johanna Korkea-aho.

JÄRVISEUDUN SANOMIEN kesätoimittajat Aino Alppinen ja Maija Perälä ovat päässeet jo työn makuun toukokuun aikana. Kumpikin on toiminut aiemmin lehtiavustajana, joten toimittajan työ on jossain määrin ennalta tuttua.  

–Pidän kirjoittamisesta ja ihmisten tarinoiden kuuntelemisesta. Minua kiinnostavat kaiken maailman asiat aurinkovoimaloista kukkiviin kaktuksiin – taidetta unohtamatta, kertoo kesälappajärveläinen Aino Alppinen.   

–Nuorena ajattelin, että minusta voisi tulla ekonomi tai toimittaja. Ekonomi tuli, mutta yllättävän kauan kesti päätyä kesätoimittajaksi. Järviseudun tapahtumakesä on pullollaan mielenkiintoisia ja hyvin järjestettyjä tapahtumia. On ilo päästä kuulemaan, mitä mieltä lukijat ovat niistä ja mistä he innostuvat ja kiinnostuvat.   

Alppisen kesään kuuluu vahvasti myös taide, hän aikoo esimerkiksi osallistua Lappajärven taidekurssille. 

–Pidän syvällisistä keskusteluista ja elämään, kuolemaan sekä mystiikkaan liittyvästä pohdiskelusta. Harrastan oman mukavuusalueen ulkopuolelle astumista ja tämä kesätoimittajan työ on juuri sitä. Rakastan lukemista, kirjoittamista, maalaamista ja tanssimista. Parhaiten viihdyn luonnossa, eritoten metsässä ja kallioiden läheisyydessä sekä vedessä, kuvailee Maija Perälä. 

Monitoimiyrittäjän kesää siivittää musiikki, muun muassa Järvenkantamoiset-kokoonpanon merkeissä. 

–Järviseudun kesässä odotan eniten kohtaamisia ja keskusteluja ihmisten kanssa. Vierailen mielelläni erilaisissa tapahtumissa, erityisesti kulttuurialan, mutta lähden mielelläni vaikka metsään tai järvelle juttua tekemään, Lappajärvelle paluumuuttanut perälä toteaa. 

Alppisen työaika on 30 ja Perälän 50 prosenttia.  

Lue myös nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.