Kuristi, löi ja repi hiuksista – pahoinpitelystä ehdollista  vankeutta

ETELÄ-POHJANMAAN käräjäoikeus antoi kansliatuomiona 24. toukokuuta 1968 syntyneelle alajärveläismiehelle 60 päivän ehdollisen vankeustuomion entisen kumppaninsa pahoinpitelyistä.
ETELÄ-POHJANMAAN käräjäoikeus antoi kansliatuomiona 24. toukokuuta 1968 syntyneelle alajärveläismiehelle 60 päivän ehdollisen vankeustuomion entisen kumppaninsa pahoinpitelyistä.
ETELÄ-POHJANMAAN käräjäoikeus antoi kansliatuomiona 24. toukokuuta 1968 syntyneelle alajärveläismiehelle 60 päivän ehdollisen vankeustuomion entisen kumppaninsa pahoinpitelyistä.
ETELÄ-POHJANMAAN käräjäoikeus antoi kansliatuomiona 24. toukokuuta 1968 syntyneelle alajärveläismiehelle 60 päivän ehdollisen vankeustuomion entisen kumppaninsa pahoinpitelyistä.

ETELÄ-POHJANMAAN käräjäoikeus antoi kansliatuomiona 24. toukokuuta 1968 syntyneelle alajärveläismiehelle 60 päivän ehdollisen tuomion entisen kumppaninsa pahoinpitelyistä. Korvauksia uhrille tuomittiin maksettavaksi 1 600 euroa.

Pahoinpitelyt tapahtuivat kesäkuussa 2023 sekä tämän vuoden tammikuussa. Ensimmäisellä kerralla syytetty teki ruumiillista väkivaltaa lyömällä uhria useamman kerran kasvoihin ja päähän sekä kuristamalla ja repimällä hiuksista.

Toisella kerralla illanvietto syytetyn luona päättyi koviin otteisiin, kun uhri oli poistumassa. Hänet kiskottiin väkisin sisälle minkä jälkeen syytetty otti häntä niskasta kiinni ja löi tai potki puolustuskyvytöntä uhria useamman kerran kasvoihin. Tästä aiheutui muun mustelmia kasvoihin sekä verenvuotoa korvasta.

Uhrin vaatimus korvaukseen kärsimyksestä mitätöitiin. Käräjäoikeus totesi, että pahoinpitely ei ilman muuta merkitse sellaista vakavaa henkilökohtaisen koskemattomuuden loukkausta, jonka perusteella syntyisi oikeus korvaukseen kärsimyksestä säännöksen nojalla. Pahoinpitelyn uhrilla saattaisi kuitenkin olla oikeus korvaukseen kärsimyksestä, jos tekoon liittyy jokin uhrin ihmisarvoa alentava erityispiirre. Näihin tekoihin ei ole liittynyt ihmisarvoa alentavia ja loukkaavia erityispiirteitä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös tämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.