Alajärveläisnaiselle tuomio petoksista, väärennyksistä ja identiteettivarkauksista

1997 syntyneelle alajärveläisnaiselle määrättiin viiden kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus vuosina 2021–2022 tehdyistä petoksista, väärennyksistä ja identiteettivarkauksista
oplus_32
1997 syntyneelle alajärveläisnaiselle määrättiin viiden kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus vuosina 2021–2022 tehdyistä petoksista, väärennyksistä ja identiteettivarkauksista
oplus_32

1997 syntyneelle alajärveläisnaiselle määrättiin viiden kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus vuosina 2021–2022 tehdyistä petoksista, väärennyksistä ja identiteettivarkauksista. Hän tilasi useiden yksityishenkilöiden nimissä tuotteita, kuten vaatteita ja kosmetiikkaa itselleen sekä väärensi kahteen Alajärven kaupungin terveydenhuoltolaskuun omat tietonsa maksajan nimen ja osoitteen kohdalle. Hän käytti väärentämiään asiakirjoja harhauttavana todisteena lähettämällä laskut Kansaneläkelaitoksen henkilökunnalle selvityksenä toimeentulotukeen oikeuttavista menoista saadakseen perusteettomasti perustoimeentulotukea.

Vastaajalle rangaistusta mitattaessa koventamisperusteena otettiin huomioon hänen aikaisempi rikollisuutensa, koska sen ja uuden rikoksen suhde osoittaa hänessä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä. Tekohetkellä hänellä ei ollut sellaista aikaisempaa rikollisuutta, joka tulisi ottaa rangaistusta mitattaessa koventamisperusteena huomioon, mutta hänet on tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen vuosina 2020, 2021 ja 2022 tehdyistä samankaltaisista rikoksista. Koska vastaaja olisi voitu tuomita nyt kysymyksessä olevista rikoksista rangaistukseen tuomioilla 30.5.2022 ja 7.9.2022, joilla vastaajalle on tuomittu ehdollista vankeutta, käräjäoikeus katsoo, että vastaajalle nyt tuomittava vankeusrangaistus tulee määrätä ehdolliseksi. Näin ollen myös vaatimus ehdollisen vankeusrangaistuksen täytäntöönpanosta on hylättävä.

Korvauksia määrättiin maksettavaksi Gothia Oy:lle 1 194,64 euroa, perintä- ja huomautuskulut 10,00 euroa viivästyskorkoineen ja oikeudenkäyntikuluina 250 euroa viivästyskorkoineen sekä Klarna Bank AB:lle aiheutunut taloudellinen vahinko 144,28 euroa viivästyskorkoineen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.