Helluntai on meitä rakastavan Jumalan juhla 

Silloin kun armahdettu syntinen saa kokea anteeksiantamuksen evankeliumin omassa elämässään, se tuo sisimpään levon ja rauhan, kirjoittaa Marketta Veikkola Viikon sanassa.
Silloin kun armahdettu syntinen saa kokea anteeksiantamuksen evankeliumin omassa elämässään, se tuo sisimpään levon ja rauhan, kirjoittaa Marketta Veikkola Viikon sanassa.
Silloin kun armahdettu syntinen saa kokea anteeksiantamuksen evankeliumin omassa elämässään, se tuo sisimpään levon ja rauhan, kirjoittaa Marketta Veikkola Viikon sanassa.
Silloin kun armahdettu syntinen saa kokea anteeksiantamuksen evankeliumin omassa elämässään, se tuo sisimpään levon ja rauhan, kirjoittaa Marketta Veikkola Viikon sanassa.

HELLUNTAIN ajankohta määräytyy Apostolien tekojen toisessa luvussa kuvatusta Pyhän Hengen vuodattamisesta. Se tapahtui Kristuksen ylösnousemuksen jälkeen juutalaisten helluntaina. Juutalaisen perinteen mukaan helluntaijuhlan aika oli 50 päivää pääsiäisen jälkeisenä aikana. Juutalaisten helluntain juhla tapahtui sadonkorjuun ajan ja myöhemmin siitä muotoutui lain antamisen juhla. 

Kristillisessä helluntai juhlassa on keskeisenä asiana ollut Pyhän Hengen vuodattaminen, Hengen toiminta, alkuseurakunnan ja Kristuksen kirkon synty. Helluntaina vietämme Kristuksen kirkon syntymäpäivää. Helluntai tuo eteemme myös alkaneen kevään, jossa luonto herää. Luonnon keskellä me näemme keväisin Jumalan luomistyön voiman. 

Helluntaina, Jeesus lähetti opetuslapsilleen puolustajaksi Pyhän Hengen, johdattamaan ja opettamaan ja lohduttamaan Jumalan kansaa. Sillä Pyhä Henki liittää Jumalaan uskovan ihmisen hänen seurakuntaansa kuuluvaksi. Seurakunnan jäseneksi tullaan tänäkin päivänä Pyhän kasteen kautta. Ja kastehetkessämme me saamme lahjaksi ja opastajaksemme Jumalan Pyhän Hengen. 

Jumalan Pyhä Henki asuu uskovan ihmisen sydämessä. Pyhän Hengen tehtävänä on jatkaa Jeesuksen työtä täällä maailmassa.  Helatorstaina Jeesus nousi ylös taivaaseen ja rukoilee siellä jatkuvasti puolestamme, että me säilyisimme hänen ominaan tämän maailman keskellä. 

Pyhä Henki johdattaa oikeaan suuntaan

PYHÄ HENKI on totuuden Henki, joka puolustaa meitä ja johdattaa kulkuamme oikeaan suuntaan. Pyhän Hengen lahjana on syntynyt rakkaus. Niinpä helluntain tekstit puhuvat meille Jumalan rakkaudesta toinen toisiamme kohtaan. Rakkaus on suuri voimavaramme arkisen elämämme keskellä. Se luo hyvyyden voiman, jonka alkulähde on Jeesus Kristus. 

(Joh.14:15,21) ” Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni, – – Joka on ottanut vastaan minun käskyni ja noudattaa niitä, se rakastaa minua.” Jumala on rakkaus, sillä ilman hänen rakkauttaan kenelläkään ei ole iankaikkisen elämän toivoa. Jeesus sanoi vielä jäähyväispuheessaan opetuslapsilleen näin: ”Niin kuin Isä on rakastanut minua, niin olen minä rakastanut teitä. Pysykää minun rakkaudessani.” (Joh. 15:9) 

Pyhän Hengen voiman saivat ensimmäisenä helluntaina kokea Apostolit. He saivat Pyhän Hengen voiman puhua eri kielillä 3000 kuulijalle, jotka olivat eri kansoista. He saivat kokea parannuksen ja Jumalan armon eri kielillä julistetun evankeliumin kautta. Kristuksen työ jatkuu täällä maailmassa Pyhän Hengen työnä. Silloin kun armahdettu syntinen saa kokea anteeksiantamuksen evankeliumin omassa elämässään, se tuo sisimpään levon ja rauhan. Mikä onkaan ihmiselle parempaa, kun on rauha itsensä ja Jumalan kanssa. Se saa aikaan rakkauden toinen toisiamme kohtaan. 

Rukoilkaamme: Tule Pyhä Henki. Muuta pelko toivoksi, epäusko ja epäluulo luottamukseksi, heikkous voimaksi. Tule sinnekin, missä pahuuden vallat vaikuttavat. Tule siunaa helluntaimme, tee siitä ilon ja rakkauden juhla. (Kirkkokäsikirja)  

Kevät terveisin Marketta Veikkola 

Lue myös nämä Viikon sana -tekstit

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.