Mikko Kanalasta seitsemäs 600 tuodun juoksun pelaaja Superpesiksessä

Mikko Kanala. Arkistokuva.
Mikko Kanala toi uransa 600. juoksun Superpesiksessä, kun Vimpelin Veto haki vieraspisteet Kiteeltä perjantaina. Arkistokuva.
Mikko Kanala. Arkistokuva.
Mikko Kanala toi uransa 600. juoksun Superpesiksessä, kun Vimpelin Veto haki vieraspisteet Kiteeltä perjantaina. Arkistokuva.
Mikko Kanala toi uransa 600. juoksun Superpesiksessä, kun Vimpelin Veto haki vieraspisteet Kiteeltä perjantaina. Kanala tarvitsi saavutukseen 311 ottelua eli ottelukohtainen keskiarvo on lähes kaksi tuotua juoksua.

Kanala on vasta viides miespelaaja, joka yltää saavutukseen. Naisten puolella tilaston kärkipaikkaa jakavat Hanna Airaksinen ja Terhi Rönkä toivat Superpesis-urillaan 653 juoksua.

Kanala on edustanut aikuisten sarjoissa aina Vimpelin Vetoa. Debyyttikaudellaan 2010 Halsuan Toivon kasvatti pääsi juhlimaan ensimmäistä neljästä Suomen mestaruudestaan ja pokkasi lisäksi vuoden tulokkaan pystin. Seitsenkertainen Itä-Länsi-pelaaja valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi 2017. Etenijäkuninkaaksi Kanala on kruunattu kolmesti.

Tuotujen määrä olisi vielä huomattavasti suurempikin, jos uraa eivät olisi varjostaneet loukkaantumiset. Kanala tunnetaan intohimoisena harjoittelijana, jonka fyysiset ominaisuudet ovat hurjaa luokkaa. Ylen vuonna 2015 teettämässä staattisessa ponnistusvoimatestissä Kanala iski tauluun tuloksen 61 senttiä. Taakse jäivät koripalloilija Aleksi Akpaso, painija Ville Pasanen, lentopalloilija Antti Siltala, ex-korkeushyppääjä Osku Torro ja voimistelija Tomi Tuuha, kuten Iltalehti tuolloin kertoi.

Perjantain vierasottelussa Kiteen Palloa vastaan Kanala toi neljä juoksua ja nosti uransa kokonaissaldon 603:een. Aktiivipelaajista edellä ovat vain entiset seurakaverit, Kempeleen Kiriä nykyisin edustava kaikkien aikojen etenijäkuningas Sami Haapakoski (1069) omalla tuhatluvullaan sekä tamperelaisen Manse PP:n Henri Puputti (767). Jo kuluvan kauden aikana Kanala voi ohittaa Janne Vuorisen (647) ja Kari Kuusiniemen (627).

Jatkoa on joka tapauksessa luvassa. Kanala on allekirjoittanut Vimpelin Vedon kanssa kauteen 2026 saakka ulottuvan sopimuksen, seura tiedotti maaliskuussa.

Lue myös nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.