Vehka-aho pelaa ensi kaudella Saksan pääsarjassa

Vimpeliläislähtöinen Lotta Vehka-aho koripalloilee ensi kaudella Saksassa. Kuva: Basketvall Finland/Ville Vuorinen.
Vimpeliläislähtöinen Lotta Vehka-aho koripalloilee ensi kaudella Saksassa. Kuva: Basketvall Finland/Ville Vuorinen.
Vimpeliläislähtöinen Lotta Vehka-aho koripalloilee ensi kaudella Saksassa. Kuva: Basketvall Finland/Ville Vuorinen.
Vimpeliläislähtöinen Lotta Vehka-aho koripalloilee ensi kaudella Saksassa. Kuva: Basketvall Finland/Ville Vuorinen.

VIMPELILÄISLÄHTÖINEN Lotta Vehka-aho siirtyy Saksan pääsarjaan eli Bundesliigaan, Nördlingenin joukkueeseen. Sopimus on mallia 2+2 vuotta. Edelliset kolme kautta Vehka-aho on pelannut Kotkan Peli-Karhuissa, jolloin joukkue voitti kaksi mestaruutta ja tällä kaudella sijoittui hopealle. –Vuosien mittaan on noussut haaveeksi pelata jossain vaiheessa ulkomailla. Nördlingenissä organisaatio keskittyy kehittämään pelaajia pitkällä tähtäimellä, mikä on iso plussa. Samoin se, että joukkue on tehnyt sopimuksen myös valmentaja Niko Kuusen kanssa. Kuusi valmensi päättyneellä kaudella Torpan Poikia.

Nördlingen on noin 20 000 asukkaan kaupunki Etelä-Saksassa lähellä Münchenia. Siellä on vilkas urheilukulttuuri, esimerkiksi koripallojoukkueen peleissä on noin 2 000 katsojaa per ottelu.

–Mitä olen kuullut kaupungista, se on idyllinen ja ihmiset ovat tuttavallisia sekä hyväsydämisiä.

Vehka-aho matkustaa Saksaan elokuun loppupuolella. Viime kauden katkaissut jalkavamma on kuntoutunut hyvin ja Vehka-aho on päässyt nyt jälleen harjoittelemaan, mistä on iloinen.

–Kesällä treenaillaan maajoukkueen kanssa ja muutama harjoituspelikin on Ranskaa ja Tsekkiä vastaan.

Tulevan kauden osalta suunnitelmat ovat selvät.

Mainos

–Ykkösasia on keskittyä hetkeen missä on ja tehdä asioita, jotka vievät kehitystä eteenpäin. Uuteen joukkueeseen, pelityyliin ja tempoon tottuminen on varmasti mielenkiintoista. Olen kuullut, että siellä pelataan nopeaa ja aggressiivista koripalloa, mihin olen aiemminkin tottunut ja mistä tykkään.

–Naisilla on mahdollisesti edessä EM-kisat kesällä 2025 ja uskon, että ympäristö Nördlingenissä edistää sitä, että voisin olla maajoukkuetta omalta osaltani avustamassa. 2027 pelataan Suomessa EM-turnaus.

Vehka-aho antaa tunnustusta vimpeläiselle koriskoululle.

 –Vimpeli antoi hyvät mahdollisuudet kehittyä rauhassa ja ajan kanssa, siellä oli hyvää ja monipuolista valmennusta ja tukea mikrotytöistä lähtien.  Samoin Kotka otti minut hyvin vastaan, kun tulin Jenkeistä, auttoi pääsemään jaloilleen ja löytämään uudelleen koripalloilun ilon. Opin lisää ammattimaisuutta, mitä voittamiseen tarvitaan ja mitä se vaatii.

Amerikan vuodet antoivat Vehka-aholle ikkunan erilaisessa kulttuurissa elämiseen ja pelaamiseen.

–Ne opettivat myös sen, että vaikka joku suunnitelma ei mene niin kuin olisi halunnut, aina voi yrittää uudelleen. Aina kannattaa mennä kohti sitä, mikä tuntuu itsestä hyvältä ja mistä haaveilee. Takapakista voi lähteä uusi nousu.

Täällä Lotasta aiemmin julkaistuja juttuja

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.