Lotta valmistautuu ensimmäiseen NCAA-kauteensa

Lotta Vehka-aho pelaa seuraavat kaudet Atlantic Owlsien takamiehenä. Kuva: Vehka-aholta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Ihan Amerikan-ajan alkuvaiheessa Vehka-aholle oli tulla jännät paikat, kun hurrikaani Dorian uhkasi Floridaa. –Onneksi se kääntyikin eri suuntaan ja säästyimme pahimmalta, eikä meidän tarvinnut lähteä evakkoon.

Vehka-ahoa lämmitti valmentajien ja joukkueen yhteishenki: kenenkään ei tarvinnut olla poikkeusolojen uhatessa yksin, vaan joukkue yöpyikin yhdessä. –Kaikista pidettiin todella hyvää huolta: koko ajan kyseltiin, onko kaikki kunnossa.

Lotta Vehka-aho majoittuu kampuksella rakennuksessa, jossa asuvat joukkueen muutkin freshmanit eli tulokkaat. Hän asuu kolmen muun opiskelijan kanssa solussa, jossa hänellä on oma huone. –Herään kello 6.30, syön aamupalan ja lähden treeneihin. Hallilla on oltava valmiina seitsemältä, jotta kaikki ehtivät teippaukseen ja valmistautumaan treeneihin.

Harjoitukset alkavat kahdeksalta puntilla tai muulla alkuveryttelyllä treenejä varten. Treeni kestää kaksi tuntia, minkä jälkeen Vehka-aho menee syömään ja tunnille. –Yleensä minulla on kaksi oppituntia päivässä. Urheilijoiden pitää tehdä viikossa kahdeksan tuntia ”study hallia”, jolla varmistetaan akateemisen tason säilyminen, joten yleensä menen koulun jälkeen sinne. Jossain vaiheessa käyn päivällisellä kahvilassa.

ATLANTIC Owlsin valmentaja Jim Jabir on yksi kokeneimmista koripallovalmentajista Yhdysvalloissa, ja hän on nostanut esimerkiksi Marquettessa ja Daytonissa koripallon pääsarjatasolle. Jabir haluaa rakentaa joukkueen, johon juuri Vehka-ahon pelityyli sopii.

–Joukkueessamme on yhteensä 7 freshmania eli meillä on aika uusi joukkue. Tänä vuonna meillä on tosi hyvä mahdollisuus menestyä ja voittaa pelejä. Mentaliteetti on se, että tehdään niin kovaa töitä, kun vaan pystytään, ja tulos tulee sen kautta. Tiedän, että olemme nyt nuorella joukkueella vasta alussa, mutta uskon meidän selviytyvän post season -peleihin vähintään kahtena viimeisenä vuotenani, ehkä jopa kolmena. Se, että post season -peleihin selviydyttäisiin jo tällä kaudella, olisi kova juttu, mutta meillä ei ole kiire mihinkään.

Vehka-aho odottaa tulevaa innolla: joukkueen kanssa pelaamista ja organisaation rakentamista yhdessä muiden pelaajien ja henkilöstön kanssa. –Tiedän sen, että pitää tehdä todella paljon töitä, treenata niin kovaa kuin pystyy, ja ansaita paikka joukkueessa. Sen takia keskityn treenaamiseen sekä itseni ja joukkueen kehittämiseen paljon. Erityisesti oma takamiespelaaminen ja pelivarmuus siinä ovat tässä keskiössä.

Tällä hetkellä on menossa pre season -vaihe. –Pelikausi alkaa noin kuukauden päästä! Pelejä runkosarjassa tulee olemaan 27. Joukkueen kanssa matkustaminen tulee olemaan varmasti kokemus sinänsä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.