Veto haki täydet pisteet Rantakentältä

Janne Mäkelä. Arkistokuva.
Janne Mäkelä näytti kotiuttamisen mallia Kiteellä. Arkistokuva.
Janne Mäkelä. Arkistokuva.
Janne Mäkelä näytti kotiuttamisen mallia Kiteellä. Arkistokuva.

Vimpeli lähti perjantain vieraspeliin joukkueiden aiempien keskinäisten kohtaamisten perusteella ennakkosuosikkina ja suosikin viitta piti. Somessakin todettiin, että vastassa on ärsytetty Vimpeli. Runkosarjassa Kitee oli viimeksi voittanut Vedon 2009. Yhden juoksurikkaan ottelun se voitti Saarikentällä puolivälieräottelussa. Perjantaina pelattu ottelu päättyi 0-2 (4-6 ja 0-5). Kolmostilanteet menivät vierailijoille 10-21.

Ennen ottelua kertoi Kiteen Pallon jokeri Jiri Pippola sanoi, että hyvät lähtökohdat peliin on olemassa, tilanteita on luotu ja ulkopeli on ollut hyvää. Kiteen voittikin vieraissa IPV:n 0-2. Kotiuttamisessa on parantamisen varaa. ”Eko” (Sami Partanen) on tuonut pelinjohtajana hyvää joukkueelle, joka näkyy sekä treeneissä vaatimuksen nousuna ja laadussa sekä pelin lukemisessa pelin aikana. Vimpeli on kova vastus kovalyöntisenä joukkueena.

Ensimmäisen jakson avausjuoksun löi ulkokentän haparoidessa, lyöjänä Jiri Pippola. Veto kuittasi Kiteen johdon kahdella juoksulla, lyöjinä Janne Mäkelä lyhyellä ja johtojuoksun kolmosluukusta Aleksi Lassila. Keinänen pelasti Kiteen lisäjuoksuilta. Seuraavat juoksut löivät jokerit, ensin J-P Vainionpää, sitten Janne Mäkelä. Vielä Juho Heikkala löi merkistä väliin ja Matias Rinta-Aho tilanteeksi 1-6.

Kitee kiri kuitenkin kahden juoksun päähän Vedon ulkopelin otteen herpaantuessa. Kavennusjuoksun löi 2-6:een Jiri Pippola ulkokentän haparoidessa, sitten Samu Vainikainen ja Joona Mäkelä. Kiteellä oli aineksia lisäjuoksuihin. Juho Keinänen epäonnistui tärkeässä yhden palon tilanteessa ja jakso päättyi 4-6 ykköspaloon. Kolmostilanteet meni Vedolle 8-13. Sami Partanen totesi haastattelussa, että näin paljon juoksuja ei saa antaa eteen. Kirittävää jäi.

Toisen jakson 1. vuoroparissa molemmat joukkueet eivät saaneet kolmostilannetta. Kiteen loi kotiutustilanteet, mutta Vedon ulkopeli piti. Veto tuli tasoittavalle. Kiteen takakenttä haparoi ja Veto karkasi 0-4-johtoon: lyöjinä Juho Heikkala kahden juoksun arvoisesti, Lauri Vihriälä ja avausjuoksun toisella jaksolla lyönyt J-P Vainionpää.

Seuraava Kiteen sisävuoro päättyi nopeasti kopilla ja kahden palon seurauksena ykkös- ja kolmospesälle ja tuloksena vuoronvaihto. Veto sai tasoittavallaan kahden palon tilanteessa Vainionpään lyömänä kuitenkin juoksun, sillä tuomaristo muutti kopiksi tuomitun lyönnin juoksuksi ja tilanne oli 0-5. Tulkintaa oli siitä, putosiko pallo heittotilanteessa vai ei. Kiteen jäi juoksuitta ja ottelu päättyi 0-2. Mikko Kanala toi ottelussa neljä juoksua ja Juho Heikkala löi kolme juoksua. Kiteen ulkopelissä loistivat kolmospuolella Juho Keinänen ja Kasperi Kaksonen.

Toinen jakso ratkesi käytännössä toisen tasoittavalla. Siinä Veto teki neljä juoksua ja seuraavalla vuorolla yhden. Ensin J-P Vainionpää kotiutti Mikko Kanalan, Juho Heikkala takakentän läpilyönnillä kaksi juoksua ja 0-4-juoksun Lauri Vihriälä ja Vainionpää 0-5. Tilanteessa tuomittiin Vainionpään lyönti kopiksi kakkosvahdille, mutta kopiksi tuomittu lyönti muutettiin oikeaksi. Katsottiin, että pallo ei tippunut heittotilanteessa. Kitee ei saanut sisävuoroillaan juoksuja.

Joukkueista palkittiin Kasperi Kaksonen ja Elmeri Anttila.

Vedon pelinjohtaja Kari Kleemola kommentoi Hyvinkäätä ja Kiteetä vastaan pelattuja pelejä: -Hyvinkäällä sisäpeli ei sujunut ja jaksojen alussa tuli Tahkolle läpilyönnit. Kiteellä sisäpeli oli hyvää ja tilanteita luotiin. Kiteeläisten kakkospuolen lyönteihin Vedolla oli keinot tiedossa.

Lue myös nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.