Kevään kylvökoneet ovat nyt liikkeellä – Autoilijoilta vaaditaan varovaisuutta

Fintrafficin tieliikennekeskus muistuttaa, että maatalouskoneet kulkevat pääsääntöisesti vain lyhyen aikaa maanteillä, ja siksi niiden ohittaminen voi olla täysin turhaa ja voi vaarantaa liikenneturvallisuuden.
Fintrafficin tieliikennekeskus muistuttaa, että maatalouskoneet kulkevat pääsääntöisesti vain lyhyen aikaa maanteillä, ja siksi niiden ohittaminen voi olla täysin turhaa ja voi vaarantaa liikenneturvallisuuden. Kuva: Freepik.
Fintrafficin tieliikennekeskus muistuttaa, että maatalouskoneet kulkevat pääsääntöisesti vain lyhyen aikaa maanteillä, ja siksi niiden ohittaminen voi olla täysin turhaa ja voi vaarantaa liikenneturvallisuuden.
Fintrafficin tieliikennekeskus muistuttaa, että maatalouskoneet kulkevat pääsääntöisesti vain lyhyen aikaa maanteillä, ja siksi niiden ohittaminen voi olla täysin turhaa ja voi vaarantaa liikenneturvallisuuden. Kuva: Freepik.
Maatalouskausi on käynnistynyt ja kevään kylvöt ovat tuoneet maatalouskoneet teille. Fintraffic haluaa muistuttaa autoilijoita kärsivällisyydestä ja varovaisuudesta. Kun autoilija varaa matkaan riittävästi aikaa, hitaamman kulkupelin kohtaaminen ei aiheuta ongelmia aikatauluun. Jos maatalouskoneen ohitse pitää päästä, tulee ohitus varmistaa huolella.

Loppukeväästä koittaa jälleen se aika vuodesta, jolloin pelloilla alkavat kylvöt, ja teillä näkyy normaalia enemmän maatalouskoneita. Fintrafficin tieliikennekeskus muistuttaa, että maatalouskoneet kulkevat pääsääntöisesti vain lyhyen aikaa maanteillä, ja siksi niiden ohittaminen voi olla täysin turhaa ja voi vaarantaa liikenneturvallisuuden.

”Maatalouskoneen ajonopeus on maanteillä yleensä normaalia liikennettä alhaisempi, joten traktoria takaa lähestyessä älä anna sen hiljaisemman vauhdin yllättää, vaan löysää omaa kaasujalkaa ajoissa. Huomioi ohitusta suunnitellessasi myös se, että maatalouskoneet useimmiten kulkevat maanteillä vain pieniä matkoja, ja voivat olla esimerkiksi valmistautumassa jo kääntymään pellolle”, kertoo yksikönpäällikkö Eero Sauramäki Fintrafficin tieliikennekeskuksesta.

Maatalouskoneiden liikkuessa teillä, on tärkeää noudattaa seuraavia vinkkejä:

Varaa aikaa: Traktoreiden ja muiden maatalouskoneiden kulkuvauhti on usein huomattavasti hitaampi kuin autoilla. Kun matkaan varaa riittävästi aikaa, hitaamman kulkupelin kohtaaminen ei aiheuta ongelmia aikatauluun.

Pidä turvallinen etäisyys: Maatalouskoneet ovat suuria ja ne liikkuvat hitaasti, mutta niiden kuljettajat voivat myös tehdä yllättäviä käännöksiä tai hidastaa äkillisesti. Muista pitää riittävä turvaväli, jotta jää aikaa reagoida. Seuraa myös maatalouskoneen kuljettajan aikeita seuraamalla koneen vilkkuja, ajolinjan muutoksia sekä edessä olevaa liikenneympäristöä.

Ohita vasta kun se on turvallista: Maatalouskoneiden koko ja muoto voivat estää näkyvyyden ohittavan auton kuljettajalta. Varmista, että näet esteettömän näkymän ja että ohitus on sallittua ennen kuin yrität ohittaa maatalouskoneen. Siirry vastaantulevan kaistalle riittävän kaukana ohitettavasta maatalouskoneesta. Siten ehdit tarvittaessa palata omalle kaistalle, jos ohitustilaa ei olekaan tarpeeksi. Kapealla tiellä on hyvä varmistua siitä, että tiellä on riittävästi tilaa ohittamiseen.

Fintrafficin tieliikennekeskukset palvelevat ympärivuorokautisesti tieliikenteen ohjaamisessa, liikennetiedottamisessa ja häiriönhallinnassa. Työtä turvallisen ja sujuvan maantieliikenteen hyväksi tehdään tiiviissä yhteistyössä viranomaisten ja muiden liikenteen toimijoiden kanssa.

Luehan myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.