Onnellinen mies 

Onnellisuus on jotain, mitä ei voi ostaa. Sen sijaan kaikki edellytykset siihen löytyy Järviseudulta, eikä maailman metropoleista, sanoo Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.
Onnellisuus on jotain, mitä ei voi ostaa. Sen sijaan kaikki edellytykset siihen löytyy Järviseudulta, eikä maailman metropoleista, kirjoittaa Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli kolumnissaan.
Onnellisuus on jotain, mitä ei voi ostaa. Sen sijaan kaikki edellytykset siihen löytyy Järviseudulta, eikä maailman metropoleista, sanoo Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.
Onnellisuus on jotain, mitä ei voi ostaa. Sen sijaan kaikki edellytykset siihen löytyy Järviseudulta, eikä maailman metropoleista, kirjoittaa Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli kolumnissaan.

SUHTEUTETTUNA alueemme kokoon, väestöpohjaan ja resursseihin, sekä alueelle kehitettyihin toimintamalleihin olemme kansallinen edelläkävijä – suunnan näyttäjä, jota olisi syytä käydä tutkimassa erityisesti “Isoltakirkolta”. Suomi koettaa kääntää loputtoman velkaantumisen kierteen ja pelastaa niin kutsutusta hyvinvointiyhteiskunnastamme ne rippeet, mitä siitä kohta on enää jäljellä. Kansallinen haaste on eläköityvät suuret ikäluokat, jotka eivät ole enää jälleenrakentamassa maatamme. Huoltosuhde heijastuu pienenevään veronmaksajapohjaan, jonka avulla koitetaan tuottaa niitä etuoikeutettuja palveluita, joihin meillä ei enää ole varaa.  

Suomen talouden kääntää vain yksi asia ja se on vienti. Suomalaiset ovat maailman koulutetuin kansa ja tähän pohjautuen meille on pedattu kaikki riittävät mahdollisuudet tuottaa uusia NOKIA-tarinoita. Niitä pitäisi tulla itse asiassa liukuhihnalta. Pienen kansamme valtti on myös sen koko. Mukautuminen globaaleihin megatrendeihin on välttämätöntä ja Suomen valtti näinä poikkeuksellisina aikoina.  

Järviseutu on alueena merkittävä toimija viennin saralla. Järviseudulta lähtee noin 30 prosenttia koko Etelä-Pohjanmaan viennistä. Huoltosuhteen osalta Järviseudulla on alhainen syntyvyys ja ikääntyvä väestö, niin kuin muuallakin Suomessa. Meillä ikäihmiset eivät ole “rasite”, päin vastoin, he ovat aktiivisia järjestötoimijoita, jotka ovat omalla aktiivisuudellaan tuoneet alueellemme ja pelkästään Vimpeliin useita miljoonia euroja rahaa eri hankkeiden avulla.  

ELINKEINOELÄMÄN saralla Järviseutu on saanut rekryttyä osaavaa kansainvälistä työvoimaa tukemaan muun muassa teollisuuden kasvua. Uusia työpaikkoja luodaan myös UNESCO:n Geopark -statuksen pohjalle matkailuun. Alueellamme on edullista asua ja uskallan sanoa maailman metropoleissa liikkuneena, että meiltä löytyy riittävät palvelut ja poikkeukselliset mahdollisuudet harrastaa. Teollisuuden osalla Järviseutu tulee mukautumaan muuttuviin markkina trendeihin ja hyödyntämään Euroopan alueella kasvavan puolustusteollisuuden kasvun.  

Mainos

Alueemme merkittävin valtti on kuntien tekemä vahva yhteistyö ja yhteisöllisyys. Yhteisöllisyys luo elämään tarvittavat edellytykset olla onnellinen. Oli sitten kyseessä pesäpallofestivaali tai jokin muu tapahtuma, se rakennetaan eri toimijoiden aktiivisuuden osalta näyttämään meidän näköiseltämme. Onnellisuus on jotain, mitä ei voi ostaa, sen sijaan kaikki edellytykset siihen löytyy Järviseudulta, eikä maailman metropoleista. Olen onnellinen Järviseudulla ja Vimpelissä juuri edellä mainituista syistä. Täällä elämällä ja kaikella tekemisellä on aito merkitys, joka luo onnellisuuden tunteen omaani ja myös muiden elämään.   

Sam Leijonanmieli 

Vimpelin kunnanjohtaja, onnellinen mies 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.