Merkittävä kohtaaminen 

Mikään muu ei muuta elämää enempää kuin se että ihminen tulee uskoon.
Mikään muu ei muuta elämää enempää kuin se että ihminen tulee uskoon, kirjoittaa Tuula Palola hartauskirjoituksessaan.
Mikään muu ei muuta elämää enempää kuin se että ihminen tulee uskoon.
Mikään muu ei muuta elämää enempää kuin se että ihminen tulee uskoon, kirjoittaa Tuula Palola hartauskirjoituksessaan.

MIELEENI tulivat Jesajan kirjan 6 luvun sanat: ”Kuningas Ussian kuolinvuonna minä näin Herran istuvan korkealla ja ylhäisellä istuimella” Jesaja näki Herran. Hän näki ympäristön, jossa Herra istui. Hän näki Serafit Hänen ympärillään, Jesaja kuuli mitä he puhuivat. Paitsi Herran, Jesaja näki myös itsensä, oikeasti. Siinä luulot karisevat. Jesaja näki itsensä, ei muita parempana, vaan hän koki että ”Minulla on saastaiset huulet, ja minä asun kansan keskellä, jolla on saastaiset huulet” Hän koki olevansa tuhon oma. Hän käsitti raadollisuutensa. Mutta – prosessi ei päättynyt tähän, vaan hän sai kokea Jumalan kosketuksen. Ja hän kuuli sovituksen sanat ”Sinun syyllisyytesi on poistettu ja syntisi sovitettu.” Hänet armahdettiin. Se rohkaisi häntä eteenpäin Jumalan johdatuksessa! 

Kerran oli temppelissä rukoilemassa kaksi erilaista miestä, fariseus ja publikaani. Fariseus kiitti Jumalaa omasta hyvyydestä, ettei hän ole niin kuin muut ihmiset, niinkuin tuo publikaani. Hänen rukouksessaan haisi oma kehu. Publikaanilla ei ollut pitkiä korulauseita, hän pyysi yhtä asiaa: että Jumala ole minulle syntiselle armollinen. Jeesus sanoi, että publikaani meni kotiinsa vanhurskaana, Jumalalle otollisena, mutta se toinen ei. Rehellisyys vaikuttaa Jumalan sydämeen. 

Minä toivon, että jokainen meistä saisi ”nähdä” Herran, joko ensimmäistä kertaa tai uudelleen. Mikään muu ei muuta elämää enempää kuin se että ihminen tulee uskoon. Eikä mikään muutos ole niin kauaskantoinen, se vaikuttaa ikuisuuteen saakka. Jumala ei muuta ketään huonompaan vaan parempaan suuntaan. Ei toki täällä virheettömiksi tulla, mutta ”seura tekee kaltaisekseen”. Myös Jeesuksen seura. Mutta Jumala ei käytä väkivaltaa. Hän ei tule kenenkään elämään väkisin. 

Mainos

Muuten, Jesaja ei ollut tuhon oma, vaikka hän ajattelikin niin. Ei hän ollut tuhon oma, vaikka hänestä tuntuikin siltä. Tuntuipa sinusta miltä tahansa, ei se ole ratkaisevinta. Se tässä merkkaa jotain, mitä mieltä Jumala on asioista! Myös tänään Jumalalla on ratkaisu syyllisyytemme ongelmaan. Ja sinullekin kuuluvat sanat: ”Sinun syntisi on sovitettu ja syyllisyytesi on poistettu.  

Tämä prosessi on jokiselle ihmiselle tärkeä. Kohdata Herra. Nähdä totuus itsestään. Ja käsittää; armosta olen pelastettu.Tämmöiset armosta pelastetut, Herran kohdanneet, itsessään vajavaiset Hän lähettää sanomaan tälle kansalle Jumalan sanoja. He ovat ”kokemusasiantuntijoita.” Jumalaa ei tarvitse lähteä kaukaa hakemaan. Hän on lähellä jokaista, joka Häntä totuudessa avuksensa huutaa. Hän on tässä ja nyt.  

Tuula Palola 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.