Hallin harjakaiset ja laaja kattaus kulttuuria – Järviseudun Sanomien viikon 19 digilehti  on täynnä elämää ja ihmisiä

Järviseudun Sanomien numero 19/2024 ilmestyy 7.5.2024 kello 16 täynnä järviseutulaista elämänmenoa.
Järviseudun Sanomien numero 19/2024 ilmestyy 7.5.2024 kello 16 täynnä järviseutulaista elämänmenoa.
Järviseudun Sanomien numero 19/2024 ilmestyy 7.5.2024 kello 16 täynnä järviseutulaista elämänmenoa.
Järviseudun Sanomien numero 19/2024 ilmestyy 7.5.2024 kello 16 täynnä järviseutulaista elämänmenoa.

Pääset lukemaan lehden täältä kello 16

Markki Oy:n uuden hallin harjakaisia vietettiin maanantaina Kortesjärven Ollinkankaalla. Vaikka rakentamisen yleinen tilanne on heikko, on Markilla mennyt mukavasti. Uuden hallin rakentaminen on ollut monen toimijan suuri yhteistyöhanke.

Geoparkin palvelusopimus ehti ensimmäisenä Lappajärven kunnanhallituksen pöydälle.

Vappuna Kortesjärvellä ajeltiin Kauhavaa ympäri ja MLL juhli kymppisynttäreitään. Vimpelissä vietettiin Helluntaiseurankunnan Vapaus Vappuna -tapahtumaa. Viikonloppuna kokoonnuttiin Evijärvellä Valmakaupan kevätmarkkinoille sekä Jääkarhun kevätriehaan.

Nuorten asiaakin löytyy jälleen sivuiltamme. Nuorisotyötä tekevät tahot järjestivät Lappajärvellä jo tutuksi tulleet Feel good -minimessut nuorisotiloihin. Härmänmaan 4H-yhdistyksen vuosi 2023 oli toiminnan täyteinen.

Mainos

Ikäihmisten asioista puolestaan nousee esille omaishoitajuuden tilanne nyt ja tulevaisuudessa.

Taidettakin on suorastaan läjäpäin. Evijärveläinen Marjaana Hinkka valmistuu kuvataiteilijaksi. Hänen lopputyöinstallaationsa nimi on ”Utopia majasta, omavaraisuudesta ja luontoyhteydestä”. Alajärvellä näyttelyssä on esillä alajärveläislähtöisen Sinella Saaren teoksia ja mukana näyttelyssä on myös hänen pojatyttärensä Vilma Saari, 13, Helsingistä. Viikonloppuna pärisevät toisennäköiset siveltimet, kun moottorisahaveistokisa käydään avoimessa yleisötapahtumassa Ateljee Aution pihapiirissä Lappajärvellä.

Musiikkiakin on mukana menossa: Euroviisuedustajuudesta aikoinaan kisannut Janne Pihlajaharju kommentoi tämänvuotisia Euroviisuja, Pohjanmaan Ladyt -kokoonpano konsertoi toukokuussa ja Eveliina Lindberg kirjoitti äitiyden tunteista viidennen virallisen julkaisunsa, joka ilmestyy 11. toukokuuta. Äitienpäivän kunniaksi julkaistaan myös kaksi äitienpäivärunoa.

Sisua, saunaa ja simaa -juttusarja Sakarin ja Riikan matkasta tapaamaan amerikansukulaisia jatkuu.

Urheilulla, kuinkas ollakaan, pesäpalloa, mutta myös painia ja fitnessiä ja monta muuta lajia.

Lue myös nämä uutiset ja jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.