Ankkurit tavoittelevat pudotuspelipaikkaa alkavalla kaudella

Juha-Matti Jaatinen lähtee luottavaisena Superpesiskauteen. Arkistokuva.
Juha-Matti Jaatinen lähtee luottavaisena Superpesiskauteen. Arkistokuva.
Juha-Matti Jaatinen lähtee luottavaisena Superpesiskauteen. Arkistokuva.
Juha-Matti Jaatinen lähtee luottavaisena Superpesiskauteen. Arkistokuva.

ALAJÄRVEN ANKKURIT tulee olemaan yllätysvalmis joukkue tulevalla kaudella. Vaikka hallisarjassa ei kummallakaan järviseutulaisella joukkueella peli sujunut, niin varsin optimistisin mielin ja toiveikkaina nuori joukkue lähtee taistelemaan pisteistä. Vaikka Ankkurit hävisi harjoituspelin Vimpelille, peli on kokonaisuudessa paremmalla tasolla ja joukkueessa on tekemisen meininkiä. Joukkueella on kaksi hyvää kotiuttajajokeria, Ihamäki ja Kortelainen. Lukkari Iivonen on sarjan lukkareista parhaimmistoa.

Pelinjohtaja Juha-Matti Jaatinen toteaa, että ringissä on 18 pelaajaa ja alakanttiin menneessä hallisarjassa opittiin tulevaa kautta varten.

Joukkue harjoittelee kuten Superin joukkueet, ammattimaisesti, toteaa Jaatinen.

Joukkueen lähtökohdat ovat kaudelle hyvät: Jaatinen sanoo joukkueen pelaajien olevan terveitä ja nälkäisiä ja joukkueen tavoitteena on päästä 10 parhaan sakkiin. 

Mainos

Jaatinen toteaa, että tasaisempaan esitykseen pyritään.

Vaikka kausi on pelaajille vaativa, Jaatinen toteaa, että pelejä on sopiva määrä. Uusi sääntömuutos, jossa ottelun ratkaistaan supervuoroparin sijasta kotiutuslyöntikilpailussa, niin se ei Jaatisen mukaan suosi ketään joukkuetta. Jaatinen ennustaa sarjan kärkipäästä tulevan tasainen.

Alajärven Ankkurit tekee toisen asteen koulutuksen (Jami ja Alajärven lukio) kanssa yhteistyötä jääkiekon tapaan. Vastaavia urheiluakatemioita on muissakin kaupungeissa, esimerkiksi Joensuussa.  Opiskelu ammatillisessa koulutuksessa ja lukiossa räätälöidään siten, että opiskelu ja pesäpallon pelaaminen ja harjoitteleminen nivoutuvat joustavasti yhteen. 

Lasse Pippola

Lue myös nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.