Aluevaltuusto hyväksyi investointisuunnitelman vuosille 2025–2028

Etelä-Pohjanmaan aluevaltuusto käsitteli maanantain 22.4.2024 kokouksessaan hyvinvointialueen investointisuunnitelmaa vuosille 2025–2028.
Etelä-Pohjanmaan aluevaltuusto käsitteli maanantain 22.4.2024 kokouksessaan hyvinvointialueen investointisuunnitelmaa vuosille 2025–2028.
Etelä-Pohjanmaan aluevaltuusto käsitteli maanantain 22.4.2024 kokouksessaan hyvinvointialueen investointisuunnitelmaa vuosille 2025–2028.
Etelä-Pohjanmaan aluevaltuusto käsitteli maanantain 22.4.2024 kokouksessaan hyvinvointialueen investointisuunnitelmaa vuosille 2025–2028.

Etelä-Pohjanmaan aluevaltuusto käsitteli maanantain 22.4.2024 kokouksessaan hyvinvointialueen investointisuunnitelmaa vuosille 2025–2028. Aluevaltuusto kävi aiheesta laajan keskustelun, päätti kahdesta muutoksesta suunnitelman sisältöön ja hyväksyi suunnitelman.

Valtuuston jäsen Antti Joensuu esitti valtuustoryhmien yhteisenä esityksenä, että aluevaltuustolle tuotaisiin ennen investointien toteuttamista tarkempia selvityksiä ja laskelmia. Näissä tulisi olla mukana vaikutustenarvioinnit henkilöstön saatavuudesta, alueellisista palvelutarpeista ja olosuhteista sekä nykyisten rakennusten ja tilojen soveltuvuudesta, muunneltavuudesta sekä niiden turvallisuudesta, mukaan lukien sisäilmaselvitykset ja kuntokartoitukset.

Valtuuston puheenjohtaja Paula Risikko teki esitykseen tarkennuksen, että vaikutustenarvioinnissa huomioitaisiin myös palveluiden saavutettavuus sekä henkilöstön tarve. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Lehtimäelle kalustohalli-investointi jo vuonna 2025

Asian käsittelyn aikana aluevaltuuston 1. varapuheenjohtaja Esko Lehtimäki esitti tietyistä kehitysvammaisten asumispalveluyksiköistä luopumista poistettavaksi investointisuunnitelmasta. Esityksestä äänestettiin, mutta äänin 48–11 valituksi tuli aluehallituksen pohjaesitys.

Mainos

Aluevaltuuston jäsen Sami Keskinen teki esityksen, jonka mukaan pelastustoimen Lehtimäen kalustohallia koskeva investointiesitys siirrettäisiin vuodelta 2027 vuodelle 2025. Äänin 22–37 hyväksytyksi tuli Keskisen esitys investoinnin aikaistamisesta.

Aluevaltuusto merkitsi tiedoksi selvityksen valtuustoryhmien viime vuoden toimintatuen käytöstä.

Lisäksi se hyväksyi Sisä-Suomen yhteistyöalueen yhteistyösopimuksen vuosille 2024–2025. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue kuuluu Sisä-Suomen yhteistyöalueeseen (YTA-alue) yhdessä Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueiden kanssa. Yhteistyösopimus kuvaa yhteistyöalueeseen kuuluvien hyvinvointialueiden työnjakoa ja yhteistyötä. Sopimus sisältää muun muassa ehdot strategisesta yhteistyöstä, vaikutuksiltaan merkittävistä investoinneista ja sopimuksista, hankinnoista sekä kustannusten jaosta.

Lisää uutisia hyvinvointialueelta

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.