Etelä-Pohjanmaan nuorisovaltuuston uusi kokoonpano aloitti toimikautensa 

EP-Nuva järjestäytyi.
EP-Nuva järjestäytyi.
EP-Nuva järjestäytyi.
EP-Nuva järjestäytyi.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella ja maakuntaliitossa toimivan nuorisovaltuuston tehtävänä on tuoda nuorten ääntä hyvinvointialueen päätöksentekoon ja palveluiden kehittämiseen sekä edustaa alueensa nuoria. Nuorisovaltuustoon kuuluu 24 varsinaista jäsentä ja 22 varajäsentä maakunnan eri kunnista.

Aluehallitus nimittää jäsenet nuorisvaltuustoon kahden vuoden välein kuntien esityksestä sekä vapaille paikoille valituista alueemme nuorista. Uusi nuorisovaltuusto, EP-Nuva, nimettiin maaliskuun lopulla (25.3.) ja se aloitti toimikautensa järjestäytymiskokouksella 9.4.2024. Järjestäytymiskokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Eetu Setälä Ähtäristä.

Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Emma Kero, toinen varapuheenjohtaja Joel Aho, sihteeri: Harri Heikkilä sekä varasihteeri Vilhelmiina Försti.

Edellisellä toimikaudellaan EP-Nuva on muun muassa vaikuttanut maksuttoman ehkäisyn käyttöönottoon alueellamme sekä nuorten mielenterveyden edistämiseen.

Vaikuttamistoimielimen rooli hyvinvointialueella:

Vaikuttamistoimielimet ovat edustamansa väestöryhmän vaikuttamis- ja kuulemiskanavia sellaisissa asioissa, joilla on – tai joilla vaikuttamistoimielin arvioi olevan – merkitystä lasten ja nuorten, ikääntyneen väestön tai vammaisten henkilöiden ja heidän tarvitsemiensa palveluiden kannalta. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella toimivat lakisääteiset toimielimet eli nuorisvaltuusto, vammaisneuvosto ja vanhusneuvosto. Sen lisäksi hyvinvointialueella toimii Järjestöneuvosto.

Vaikuttamistoimielimet eivät ole varsinaisia päätöksentekotoimielimiä, eivätkä siten hyvinvointialueen viranomaisia. Niiden jäsenet ja varajäsenet eivät myöskään ole luottamushenkilöitä, eivätkä näin ollen toimi virkavastuulla. Tyypillisimmin vaikuttamistoimielimet osallistuvat päätöksentekoon muun muassa aloitteillaan, kannanotoillaan ja lausunnoillaan sekä mielipidekirjoituksissa, edustaa lapsia ja nuoria eri työryhmissä ja toimielimissä. Jäsenillä voi olla puhe- ja läsnäolo-oikeus hyvinvointialueen sovittujen toimielinten kokouksissa. Vaikuttamistoimielinten toimintaa ohjaa aluehallituksen hyväksymät toimintasäännöt.

Tästä jutusta löydät maakunnallisen nuorisovaltuuston järviseutulaiset edustajat
Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.