Vedon Matias Rinta-aho tasoittaa omat kuoppansa 

Matias Rinta-aho pääsee uuteen kauteen hyvästä tilanteesta.
Matias Rinta-aho pääsee uuteen kauteen hyvästä tilanteesta.
Matias Rinta-aho pääsee uuteen kauteen hyvästä tilanteesta.
Matias Rinta-aho pääsee uuteen kauteen hyvästä tilanteesta.

VIMPELIN VEDON viime kausi miesten Superpesiksessä päättyi pettymykseen Sotkamon Jymyn vietyä finaalisarjan. Vedon tukipilareihin kuuluva Matias Rinta-aho kääntää asian kuitenkin voimavaraksi. 

–Emme pystyneet parhaimpaamme, emme saaneet irti riittävästi. Pettymys oli yksi urani suurimmista. Tappio jätti kuitenkin paljon nälkää, uuden menestyksen eteen on paiskittu töitä läpi talven. 

Vedon talvikausi sujui tuulisesti, sillä uudeksi pelinjohtajaksi pestattu Petri Pulliainen sai väistyä maaliskuun alussa. Uutena pelinjohtajana aloitti Kari Kleemola. Rinta-aho on ottanut käänteet rauhallisesti. 

–Onhan sitä ehtinyt tapahtua. Karin osalta on tärkeää, että hän tuntee joukkueen entuudestaan, ja on muutoinkin koko ajan lähellä joukkuetta. Kari on hyvin analyyttinen pelinjohtaja, joka on erinomainen pelaajien kehittäjä. 

Lisää voimaa ulkopeliin

31-vuotiaan Rinta-ahon treenikausi on sujunut hyvin, mies on pysynyt terveenä. Myös uutta on haettu mukaan. 

–Olen lisännyt juoksutreeniä monipuolisilla harjoitteilla. Olen tällä tavalla hakenut lisää voimaa erityisesti ulkopeliin. Lisätreeni auttaa toki myös juoksuun, vaikka eteneminen ei kuulukaan tehtäviini. Olen myös panostanut aiempaa enemmän lihashuoltoon, sillä iän karttuessa ei palautuminen ole samanlaista kuin nuorempana. Kokonaisuudessaan koen olevani varsin hyvässä kunnossa. 

Mainos

Rinta-aho opiskelee parhaillaan liikuntapaikkojen hoitajaksi, tutkinnon on tarkoitus olla valmis marraskuussa. Tällä hetkellä hän suorittaa työharjoittelua Vimpelin kunnalla. 

–Työ on ollut monipuolista ja mielekästä. Koska olen harrastanut monia lajeja, helpottaa se asiaa. Kesällä työhön kuuluu Saarikentän hoito, eli saan tasoitella omat kuoppani. Opiskelu on tuonut kokonaisuudessaan lisärytmiä talvikauteen. Aiemmin pesäpallo rytmitti tekemistäni, nyt tahti on ollut toinen. Koen tämän todella hyvänä, sillä pelkän pesäpallon miettiminkään ei ole hyvä asia. 

Urallaan kolmetoista SM-mitalia saavuttanut Rinta-aho haluaa alkavalta kaudelta lisää. Hän näkee sarjan varsin tasaisena. 

–Sarjassa on useita vahvoja joukkueita meidän lisäksemme, eli odotan kaudesta tasaista. Tasaisuus on hyvä koko lajille, se lisää mielenkiintoa. Tavoite on kehittää peliä läpi kauden. Syksyllä ovat edessä ratkaisupelit, niissä on oltava parhaassa kunnossa. 

Tomi Olli 

Aiheeseen liittyviä juttuja

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.