Värien vuosikymmenet esillä Väinölässä

Kuvassa Elina Matilan teos, Taiteilijan aamupala.
Kuvassa Elina Matilan teos, Taiteilijan aamupala.
Kuvassa Elina Matilan teos, Taiteilijan aamupala.
Kuvassa Elina Matilan teos, Taiteilijan aamupala.

VILLA Väinölän tuoreimmassa näyttelyssä seinät täyttyvät väreistä ja nostalgiasta. Maalauksista löytyy tutun oloisia muotoja, esineitä ja  kuoseja – värimaailmoja eri vuosikymmeniltä. Asetelmien esineitä on metsästetty niin ohjaajan kuin kurssin opiskelijoidenkin komeroista ja kellareista.

Värien vuorovaikutus -kurssin aikana oppilaat maalasivat useita asetelmia joiden avulla opeteltiin värien murtamista ja taittamista omaan havaintoon perustuen. Kurssilla keskityttiin värin tutkimiseen. Oppilaat pohtivat  miten maalaukseen valitut värisävyt vaikuttavat toisiinsa, korostavat tai kumoavat  ja miten värin lämpötila muuttaa teoksen tunnelmaa ja syvyysvaikutelmaa.

Ensimmäisenä kurssitehtävänä maalattiin valkoinen asetelma valkoisella taustalla. Tämän jälkeen opiskelijat maalasivat kolme asetelmaa, joiden lähtökohtana olivat 50-, 60- ja 70- luvun esineet ja värimaailmat. Akryyli- ja öljyvärimaalausten lisäksi näyttelyssä on esillä grafiikan kohopainotekniikalla tehtyjä monotypiavedoksia paperille. 

Opettajana Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston Värien vuorovaikutus-kurssilla on toiminut taiteilija  Elina Försti ja kurssi on jatkumoa edellisen vuoden Värillä on väliä -ryhmälle.  

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston VÄRIEN VUOSIKYMMENET-näyttely on avoinna Villa Väinölässä Alajärvellä 16.4.–10.5.2024, tiistai–perjantai kello 13–17. Avajaisia vietetään perjantaina 19. huhtikuuta kello 18. Tervetuloa!

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.