Kauhavan Kädentaitoviikko paisuu vuosi vuodelta

Kuva tämän vuoden aloituskokouksesta tammikuulta, jossa oli meitä oli jo 18 henkilöä paikalla eri organisaatioista.
Kuva tämän vuoden aloituskokouksesta tammikuulta, jossa oli paikalla 18 henkilöä eri organisaatioista. Kuva Kivimäeltä.
Kuva tämän vuoden aloituskokouksesta tammikuulta, jossa oli meitä oli jo 18 henkilöä paikalla eri organisaatioista.
Kuva tämän vuoden aloituskokouksesta tammikuulta, jossa oli paikalla 18 henkilöä eri organisaatioista. Kuva Kivimäeltä.

KAUHAVALLA vietetään Kädentaitoviikkoa ennen juhannusta, 10.–16. kesäkuuta 2024. Kädentaitoviikko järjestetään nyt kolmannen kerran. Tarjolla on laaja kattaus kursseja, työpajoja, kulttuuriohjelmaa ja työnäytöksiä. Viikon tavoitteena on houkutella eri ikäisiä ihmisiä kokeilemaan uutta harrastusta, syventämään omaa osaamistaan ja viihtymään työnäytösten ja monipuolisen kulttuuriohjelman pariin.

Kiehtovaa ohjelmaa on tarjolla eripuolilla Kauhavaa ja sitä järjestävät useat alan toimijat.

–Tapahtumaviikko järjestetään yhteistyössä monien eri tahojen kanssa. Olemme kutsuneet avoimesti kaikkia mukaan suunnittelemaan Kädentaitoviikkoa ja työryhmä onkin kasvanut joka vuosi. Tänä vuonna mukana on yrityksiä, yksityisiä henkilöitä, Kauhavan Yrittäjät, Puukkofestivaalit, Kauhavan kaupungin kulttuuri-, museo- ja kirjastotoimi, Kehityskeskus, Järvilakeuden Kansalaisopisto, Kauhavan seurakunta ja Kauhavan kulttuuriyhdistys sekä Härmänmaan 4H, kertoo kulttuuriohjaaja Laura Kivimäki.

Kädentaitoviikon päättävästä viikonlopusta onkin tulossa varsinainen superviikonloppu, kun yhtä aikaa ovat Kauhavan Puukkofestivaalit ja Kauhavan Kesämarkkinat sekä Lakia-Jukola.

Yhteistyöllä koko viikko täynnä ohjelmaa

Viikko räväytetään auki maanantaina 10. kesäkuuta Kauhavan pääkirjastolla kello 15 alkaen koko perheen sirkus- ja satusukellustyöpajoilla. Samalla pääsee tutustumaan puukko- ja tekstiilimuseon uudistuneeseen näyttelyyn. Illan päättää ”airosti eteläpohojalaanen testosterooni kaksikko” MäSä Duo, joka tarjoilee uutta ja vanhaa kansanmusiikkia ronskilla otteella.

–Ohjelman tarjoajat ovat todella monipuolisia, joten varmasti jokaiselle löytyy Kädentaitoviikolla mieluista tekemistä. Esimerkiksi tiistaina puukkotehtaalla teroitellaan puukkoja sekä muita kodin teräaseita ja Lankavassa harjoitellaan Kauhava-neuleessakin tarvittavaa tikapuutekniikkaa Kaksosflikkojen opissa, keskiviikkona ratkotaan pulmapelejä, tuuletetaan kansallispukuja Keskikankaalla ja kudotaan yhdessä mattoja hyväntekeväisyyteen, torstaina sukelletaan päiväkirjojen maailmaan; aamupäivällä taidepäiväkirja työpaja ja illan unelmapajassa valmistuu kiitospäiväkirja sekä moninaiset kaisla- ja savityöt, perjantaina alkavatkin Puukkofestivaalit ja Kesämarkkinat torilla. Ja tässähän oli vain pieni osa ohjelmaa, luettelee Kivimäki.

Koko viikon ohjelma löytyy kaupungin kotisivuilta ja se täydentyy tapahtumaviikkoon saakka.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.