Kyläseurassa pääsee vaikuttamaan ja toteuttamaan itseään

Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseura kutsuu innokkaita tekijöitä vuosikokoukseen ja toimintaan mukaan. Kuvassa Lakis Areena, arkistokuva. Kuva: Eija Pippola.
Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseura kutsuu innokkaita tekijöitä vuosikokoukseen ja toimintaan mukaan. Kuvassa Lakis Areena, arkistokuva. Kuva: Eija Pippola.

VUOSIKOKOUS järjestetään 27. maaliskuuta 2024 kello 18. Kokouksessa käsitellään tietysti sääntöjen mukaiset asiat, eli esitellään vuoden 2023 tilinpäätös, esitellään ja hyväksytään vuoden 2023 toimintakertomus, vuoden 2024 toimintasuunnitelma, vuoden 2024 tulo- ja menoarvio, valitaan johtokunnan jäsenet ja varajäsenet vuodelle 2024 ja joitakin muitakin juttuja. Kyläseuran sääntöjä muutettiin siten, että nyt voidaan valita johtokunnalle varajäseniä, jotka voivat osallistua kokouksiin halutessaan. 

Kyläseuran tulos oli 4100 € ylijäämäinen, varsinaisen toiminnan tuotot olivat 27000 € ja varainhankinnan tuotot 18000 €. Suurimmat menot koostuivat lainanhoitokuluista, jotka olivat noin 12000 € ja yksittäisestä kylätalohankkeeseen liittyvästä noin 10000 € laskusta. Varsinaisen toiminnan kulut olivat noin 12000 €. 

Vuoden 2023 aikana vietiin maaliin hanke, jossa rakennettiin varasto, vaihdettiin kaikki ulko-ovet ja rakennettiin valokatos. Hankeen rahallinen arvo oli 24000 € ja talkoita piti tehdä 1600 tuntia. Kylätalon käyttöaste oli kohtuullisen hyvä, sillä siellä oli erilaisia tapahtumia kaikkiaan 162 kpl. Kyläseura järjesti kesän aikana alueen kylissä romunkeräyksen. Romua kerättiin 15 lavallista, joista saatiin tuloja noin 17000 €. 

Mainos

TÄMÄN vuoden suurin haaste on Katajalahden kala- ja venesataman uudistaminen. Hankkeessa uusitaan venepuomeja, rakennetaan uusia kylki- ja vieraspaikkoja, pidennetään aallonmurtajaa, rakennetaan aallonmurtajan päähän lankkulaituri, rakennetaan matonpesupaikka, käymälä, kioski, muutama matkailuautopaikka ja uusitaan puhki palanut nuotiogrilli. Hankkeen rahallinen arvo on noin 45000 € ja talkoita siihen kuluu 800 tuntia. Kyläseura järjestää myös jo perinteiset omat tapahtumat, eli kesällä myyjäiset ja joulukuussa joulutorin. Lisäksi järjestetään uusina tapahtumina äitienpäiväjuhla, sukumessut ja mahdollisesti kala- ja kalastusvälinemarkkinat. 

Lopuksi tärkein, eli haluatko toteuttaa itseäsi? Haluatko tehdä mielenkiintoisia hommia mukavassa seurassa? Haluatko ylläpitää ja kehittää kylien toimintaa? Haluatko nähdä työsi tulokset? Haluatko edistää viihtyisyyttä alueella? Haluatko toteuttaa ideoitasi kyläseuran avulla? Haluatko järjestää tapahtumia? Vai haluatko vain tarjoilla kahvia tai paistaa makkaraa kyläseuran tapahtumissa? Paljon muutakin on tarjolla, joten tulehan keskiviikkona vuosikokoukseen paikalle, niin pääset mukaan joko johtokuntaan, varajäseneksi tai muuten vain mukaan toimintaan. 

Heikki Salmela 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.